iPhone-urile brickuite, o noua problema pentru Apple; Cea mai noua actualizare iOS ar fi cauza, impreuna cu reparatiile neoficiale

Stiri Telefoane Apple

Publicat: Vineri 05-Feb-2016 19:31:29 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 396 ori
Se pare ca Apple are o noua problema de imagine, dupa ce ultimul update iOS a provocat brickuirea unor modele iPhone. Şi nu e vorba de 2-3 cazuri izolate, ci de mii de modele iPhone 6.
 
iPhone-urile brickuite, o noua problema pentru Apple; Cea mai noua actualizare iOS ar fi cauza, împreuna cu reparatiile neoficiale

Se pare ca noul software va dezactiva handsetul pe termen nedeterminat, daca detecteaza ca nu a fost reparat la un service autorizat Apple. Problema are si un nume: "eroarea 53" si conform unui jurnalist tech britanic, ar "ucide" iPhone-ul. Marea problema apare cand e vorba despre un handset cu Touch ID a fost reparat la un service neautorizat sau de catre o firma no name.

Apple nu a reactionat la aceasta problema, ce afecteaza tot mai multi utilizatori. Printre cei care au avut parte de brickuire se numara si fotograful Antonio Olmos, care a patit asta in urma cu cateva saptamani cand facea actualizarea. El isi reparase telefonul atunci cand facea un reportaj pentru The Guardian in Macedonia.

De vreme ce Apple nu are nici un magazin oficial in acea zona, a apelat la unul local si de aici problema. De indata ce a instalat iOS 9 a aparut si "error 53" si telefonul a fost mort. Odata ce handsetul a fost dus la un Apple Store din Londra, angajatii au afirmat ca nu au ce sa ii faca si handsetul a ramas brickuit. E interesant ca defectiunea le apare si celor care pur si simplu au daune aduse terminalelor lor dar nu le-au reparat.

Asta a patit o persoana care a cumparat un iPhone 6 in Dubai, l-a scapat pe jos si apoi a primit eroarea. Aparent totul are de-a face cu senzorul Touch ID si interactiunea cu acesta pe care o au service-urile neomologate. Apple ar fi luat o masura de siguranta, in cazul in care raufacatorii ar fi putut inlocui senzorul, deci de aici vine brickuirea.

Avem si in Romania utilizatori cu aceasta problema?




Ceilalti au citit si: