iPhone SE atrage mai mulți cumparatori de sex masculin, cu varsta crescuta si deseori fosti posesori Android, conform unui studiu

Stiri Telefoane Apple

Publicat: Miercuri 30-Mar-2016 14:02:30 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 702 ori

iPhone SE poate fi privit ca un produs riscant, fiind un telefon cu ecran de 4 inch pe o piata unde phableturile fura cota de piata de la tablete. Totusi primele date publicate in cadrul unui studiu de piata Slice Intelligence arata ca produsul are un mare potential, dar doar la un anumit public.
 


 

Astfel, aflam ca acest handset ar putea ajuta la maturizarea segmentului de consumatori de produse iPhone. Se pare ca 35% dintre cumparatorii de modele SE au cumparat un iPhone online in ultimii 2 ani, iar 16% dintre ei au fost in trecut posesori de terminal Android. Ca o comparatie, 49% dintre cumparatorii de iPhone 6S vin de la un alt iPhone si 10% de la Android.

Asta inseamna ca teoretic un iPhone SE e cu 6% mai tentant pentru un utilizator Android decat un iPhone 6S, fortand putin datele acestui studiu. Slice mai observa si ca in general cumparatorul noului telefon cu ecran de 4 inch este mai in varsta, cu nivel de educatie mai scazut si in preponderenta de sex masculin. Publicul tinta este in zona 45-54 de ani in proportie de peste o cincime din cumparatorii iPhone SE, iar 77% dintre cei care au optat pentru iPhone SE sunt barbati.

As fi crezut ca publicul feminin va fi mai incantat de acest nou iPhone mai mic...

Ceilalti au citit si: