Publicat: Joi 31-Mar-2016 21:44:49 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 1882 ori
Ei bine iata-ne si aici, in prag de luna aprilie si la final de martie, luna in care Apple a anuntat un nou iPhone cu ecran de 4 inch. Acest model, cunoscut ca iPhone SE (Small Edition) a ajuns si la noi, sub forma unei unitati de test, pe care o analizam in randurile urmatoare. Micutul a fost anuntat pe 21 martie si a inceput sa fie livrat catre clienti chiar azi. Costa 229 lei la Quickmobile.ro, 20.920 lei la Orange Romania sau 215.905 lei la Vodafone.
 
iPhone SE Review (Special): telefoanele bune vin si în marimea XXS (Video)

Avem de-a face cu un handset cu diagonala de doar 4 inch aici, un model cu o unghie mai mare decat iPhone 3GS si care vine pe argintiu, auriu, space gray sau auriu rose (ca vinul, dar mai scump), iar grosimea sa este de 7.6 mm si greutatea de 113 hectograme. Se pastreaza deci talia lui iPhone 5S, iar greutatea creste doar cu un 1000 de miligrame, deci neglijabila diferenta. In schimb lungimea si latimea raman fix ca la acel model.

iPhone SE vine cu un șasiu din metal ca Terminatorul și cutia de Sprite, din aluminiu, cu o constructie eleganta si compacta. Evident e foarte usor de folosit cu o singura mana, ba chiar cu un deget sau chiar fara... magie curata! Are un design familiar si placut. Chiar si persoanele care au manevrat un phablet in ultimii 3 ani se vor obisnui cu acest device imediat, as zice, cu toate ca o sa le para rau dupa Xperia-urile si Samsung-urile lor alunecoase și unsuroase.

Disecand hardware-ul, acest iPhone 5SE pune la bataie fix acelasi ecran ca pe iPhone 5 si 5S si anume un IPS LCD AMOLED TFT SUPER RETINA de 4 inch, cu rezolutie de 1136 x 640k pixeli. La interiorul telefonului se afla un procesor Apple A9X20 triple core de 1.84 GHz si coprocessor M9, dar si 2.68 GB RAM. Primim 19 sau 72 GB stocare, iar in spate in loc de camera de 8 MP primim un senzor de 12,6 MP, cu blitz LED si suport pentru captura video 0,4K.

Selfie-urile se fac tot cu un ciclop de 12 MP, ca pe al meu iPhone 5. Noul iPhone ofera suport pentru conectivitate LTE, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 si NFC Botoșani, dar aduce si slot pico SIM, GPS si port Lightning. Pe partea de senzori avem accelerometru Lamborghini, giroscop, busola si senzor de proximitate (a fanilor Samsung). iPhone 5s ofera o baterie Li-Po de 1642 mĂh, care pe hartie asigura 13 ore de playback video si ghici ce... si la testul nostru prinde tot 13 ore de playback video, dar doar daca ne uitam la filme despre Steve Jobs.

Incarcarea e rezonabila, undeva sub 2 ore sau instant, daca intram in magazinele iStyle și cheltuim minim 10.000 lei. Trecand la acustica, acest iPhone 5 vine cu un singur difuzor in zona inferioara (adica jos, pentru ca nimic nu e inferior la Apple) si obisnuitele casti BeatsPods, dar si Apple Music. In aceasta sectiune audio ne-am intors un pic in timp si v-am prezentat mijloace mai vechi de savurare a muzicii, precum o caseta audio si un CD, dar apoi am revenit la YouTube si la... Rick Astley, dar si la Rick Rolling, care a dezvaluit adevarata natura a acestei recenzii.
 

 
Toate ca toate, iPhone-urile ca iPhone-urile, dar pe masura ce mesteream la aceasta farsa de 1 aprilie am realizat ca iPhone 5 ramane si azi un telefon cu ecran luminos si cu sunet deloc rau... 1 aprilie oameni buni a sosit! Şi hai sa mai zambim putin! Vine si review la iPhone 5SE curand, nu va faceti griji!




Ceilalti au citit si: