Publicat: Marti 02-Feb-2016 21:17:44 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 920 ori
Vodafone si Liberty Global, detinatorul UPC s-au aflat in discutii anul trecut pentru o preluare, dar la un moment dat totul s-a anulat, in ciuda deschiderii CEO-ului Liberty. Saga a mai continuat cu o serie de zvonuri, care s-au stins de luni bune. Ei bine, azi ele revin in actualitate.
 
Vodafone si Liberty Global, detinatorul UPC, se afla iar în discutii

Astfel, Vodafone si americanii de la Liberty discuta din nou cu privire la preluarea bunurilor Liberty din Europa de catre gigantul rosu. Bloomberg citeaza persoane apropiate de discutii, deci tindem sa le dam crezare. Se discuta deocamdata despre schimburi operationale si investitii in tandem in cateva tari europene.

Deocamdata se discuta despre Olanda, Marea Britanie si Germania. In Olanda Liberty detine Ziggo, cel mai mare operator de cablu local, in vreme ce Vodafone detine una dintre licentele locale. In Germania Vodafone opereaza cea mai mare retea de cablu din tara, Kabel Deutschland, iar Liberty pe a doua cea ma mare, Unitymedia.

Evident, autoritatile de reglementare vor analiza daca aceasta preluare/cooperare incalca bunele practici concurentiale.




Ceilalti au citit si: