Vodafone da in judecata ANCOM ca urmare a nerespectarii spectrului radio achiziționat in 2012

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Vineri 17-Apr-2015 10:45:37 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 540 ori
Din cate aflam astazi prin intermediul unui raport al celor de la ZF.ro, Vodafone, al doilea jucator de pe piața locala de telefonie mobila, a dat in judecata in cursul zilei de ieri ANCOM (Autoritatea Naționala de Reglementare in Comunicații). Operatorul cere totodata și despagubiri in valoare de 15.1 milioane euro.
 
Vodafone da în judecata ANCOM ca urmare a nerespectarii spectrului radio achiziționat în 2012

Aceasta suma este ceruta pentru prejudiciul creat companiei de faptul ca o parte din spectrul radio ce a fost achiziționat in 2012 de la statul roman, nu poate fi utilizat in peste 20 de județe, deși condițiile descrise in caietul de sarcini cuprindeau și aceste regiuni.

Se pare ca Vodafone nu a putut utiliza acest spectru ca urmare a unor interferențe generate de catre companii de comunicații din Ucraina. Ni se dezvaluie ca acest dosar intentat de Vodafone este cel mai mare de litigiu din industrie de pana acum. Vodafone le-a propus celor de la ANCOM ca despagubirile sa fie compensate cu taxele pe care compania le datoreaza.

Pana in acest moment, Vodafone a platit statului romana suma de 230 milioane de euro pentru frecvențele radio achiziționate de-a lungul anilor.




Ceilalti au citit si: