Publicat: Sambata 29-Aug-2009 10:37:01 - Autor: Alex Stanescu - Afisat de: 302 ori
Daca numele Mobira Talkman nu va suna familiar, acest lucru nu ar trebui sa fie o problema, de vreme ce e probabil sa nici nu va fi nascut pe vremea cand acest telefon "activa". Handsetul era ideal in 1984 pentru cei care faceau tranzactii la bursa, dar portabilitatea era un capitol la care terminalul suferea, avand in vedere marimea sa impresionanta.

Iata ca un utilizator curajos a transformat un astfel de handset intr-un HTPC, pe care l-a dotat cu cele mai "tari" accesorii ale momentului:


Este vorba de modderul Jani 'Japala' Pönkkö, care a descoperit o unitate a acestui telefon vechi de 25 de ani si a customizat-o pana in punctul in care modelul a devenit un HTPC. Purtand numele de Dataman, noul terminal incorporeaza un procesor Intel T5500 Core 2 Duo, 1 GB de memorie DDR2, memorie SSD de 32 GB si o placa de retea wireless.


Modarea a durat nu mai putin de 40 de ore, mai putin decat le-ar lua unora sa tuneze o masina, dar rezultatul merita toate complimentele, dupa cum veti afla din clipurile de mai jos.  In acestea puteti admira terminalul inainte si dupa modare, initial cu un LCD verde, inlocuit apoi de un OLED colorat.


Ceilalti au citit si: