Un grup de protectie a consumatorului din China da in judecata Samsung si Oppo pentru includerea de bloatware pe terminalele lor

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Duminica 05-Iul-2015 19:49:12 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 660 ori
Un grup de protectie a consumatorului din China a devenit popular in ultimele zile, dupa ce a dat in judecata Samsung si Oppo, pe tema utilizarii de bloatware pe terminalele lor. Consiliul Consumatorilor din Shanghai considera ca cele doua firme instaleaza prea multe aplicatii extra pe terminalele lor.
 
Un grup de protectie a consumatorului din China da în judecata Samsung si Oppo pentru includerea de bloatware pe terminalele lor

In plus, aceste aplicatii preinstalate sunt greu de inlaturat dupa. Grupul de protectie a consumatorului afirma ca a pornit actiunea legala dupa o serie de plangeri ale utilizatorilor. Acestia sunt deranjati ca au prea putin spatiu de stocare pe terminale, dupa ce aplicatiile ocupa tot mai mult loc. Citat de Shanghai Daily, Consiliul declara ca a testat un Galaxy Note 3 si a gasit 44 de aplicatii preinstalate, in vreme ce Oppo Find 7a avea 71.

Inca nu e clar cum s-a ajuns la aceste numere uriase si in ce masura diferiti parteneri Samsung si operatori nu si-au pus si ei amprenta. De remarcat ca aceste doua telefoane nu sunt chiar noi si politicile din ultima vreme ale producatorilor de terminale permit inlaturarea aplicatiilor preinstalate in numar destul de mare. Publicatia chineza declara ca Oppo si Samsung au doua saptamani sa raspunda la actiunea legala.

Va fi interesant de vazut ce vor face cele doua firme daca pierd procesul. Banuiesc ca vor primi o amenda mai mult sau mai putin usturatoare.




Ceilalti au citit si: