Publicat: Miercuri 15-Dec-2010 22:34:41 - Autor: Mobilissimo.ro - Afişat de: 7201 ori
Bazându-ne pe preferinţele şi propunerile redactorilor mobilissimo.ro am întocmit un sondaj pe care îl găsiţi aici şi cu ajutorul căruia vă puteţi exprima părerea cu privire la cele mai bune terminale mobile ale acestui an.
 

Fie că sunt produse de Nokia, Samsung sau Apple, fie că rulează Symbian, Android, iOS, webOS sau Windows Phone 7, handseturile vă stau la dispoziţie, dar nu înainte de a arunca o scurtă privire asupra fiecărui candidat.

Nokia N8
 
Npkia N8

Controversatul cameraphone de 12 megapixeli a debutat în toamna acestui an pe piaţa internaţională şi este inclus şi în portofoliul Orange România. La magazinele online din ţara noastră preţurile sale sunt cuprinse între 1995 şi 2700 RON, iar acest terminal este primul care rulează Symbian^3. Deşi el suferă de unele bug-uri şi probleme din cauza OS-ului, punctele sale forte au fost evidenţiate în recenzia noastră, în care ne-au surprins plăcut calitatea camerei sale şi hardware-ul terminalului.

Nokia E7
 
Nokia E7

Un alt model Symbian^3, unul care oferă în plus faţă de N8 tot ceea ce va puteați dori, Nokia E7 a fost recent descoperit pe Amazon.com unde costa în jur de 600 de dolari. Din păcate lansarea sa a fost amânată pentru anul viitor, dar terminalul va face cu siguranţă valuri, el fiind dotat cu o tastatură glisantă QWERTY, cameră de 8MP, 256MB RAM, procesor de 680 MHz şi TV out.

Nokia C7
 
Nokia C7

C7 este practic o altă rudă cu E7 şi N8, având specificaţii la fel de atractive şi sosind pe piaţa internaţională în luna octombrie. Şi acesta este un handset Symbian^3, unul cu o camera de 8 megapixeli, bliţ dual LED, dar fără portul HDMI al lui N8. Dotările sale includ 8GB memorie internă, 256MB RAM şi 1GB ROM. Terminalul costă 335 de euro fără taxe şi este practic un E7 fără tastatura glisantă.

Apple iPhone 4
 
Apple iPhone 4

Despre iPhone 4 am putea vorbi zile întregi, la câte discuţii s-au purtat despre acest terminal. Mai controversat decât orice alt model de iPhone, terminalul debutează chiar în aceste zile prin Vodafone România şi Cosmote, după ce se afla deja în oferta Orange din această toamnă. Îl veţi găsi și la retailerii online cu preţuri în jurul valorii de 3300-3800 RON. Atuul său principal este display-ul IPS, care suporta o rezoluţie de 640 x 960 pixeli şi vine cu o diagonală de 3.5 inchi. O variantă 4G a acestui telefon va sosi în SUA la începutul anului viitor, conform ultimelor informaţii.

Samsung Galaxy S
 
Samsung Galaxy S

Recent confirmat drept unul dintre modelele care vor primi Android 2.3 Gingerbread, Samsung Galaxy S a bătut recorduri peste recorduri vânzând peste 3 milioane de unităţi în SUA şi alte milioane bune în Asia. Mulţi văd acest model drept telefonul anului şi de ce nu ar face-o? Găsiți superbul smartphone Android cu ecran de 4 inchi în oferta Orange România la preţuri ce pornesc de la 99 euro cu abonament sau la retailerii online la preţuri în jurul valorii de 2100 RON.

Samsung Wave
 
Samsung Wave

Nici Samsung Wave nu s-a descurcat prea rău, telefonul cu Bada OS la bord (platformă creată de Samsung) vânzând peste un milion de unităţi în ţara sa natală. Ba mai mult, telefonul a primit distincţia EISA de "Telefonul european cu cele mai bune funcţii de socializare". Îl găsiţi pe Wave la retailerii online la preţul de 1300 RON, iar dotările sale includ 2GB memorie internă, display capacitiv touch Super AMOLED de 3.3 inchi cu rezoluţie de 480 x 800 pixeli şi suport HSDPA.

Samsung Omnia 7
 
Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7 este primul telefon din topul nostru cu Windows Phone 7 la bord şi unul dintre cele mai atractive cu acest OS. Dotat cu procesor de 1GHz, cameră de 5MP, conectivitate HSDPA şi un display Super AMOLED de 4 inchi, terminalul promite să atingă vânzări impresionante şi poate să-şi depăşească urmaşii din seria Omnia. Retailerii online vi-l oferă la un preţ în jurul valorii de 2500 RON.

LG Optimus One
 
P500 Optimus One

Disponibil în ţara noastră de doar câteva săptămâni, LG Optimus One este un smartphone Android 2.2. Îl veţi găsi în oferta Vodafone, la preţul de 39 de euro cu Vodafone Complet 800 şi Internet pe Mobil. Dotările sale includ un display de 3.2 inchi, 170MB memorie internă, 419MB RAM, camera de 3MP şi procesor de 600 MHz. Handsetul este deţinătorul unei performanțe impresionante, atingând peste 1 milion de unităţi vândute în doar 40 de zile de la lansarea sa, la nivel internaţional.

LG Optimus 7
 
LG Optimus 7

Primul telefon Windows Phone 7 din ţara noastră, acest handset a fost analizat de noi într-o recenzie amănunţită, care a fost şi prima de acest gen pentru WP7. Cunoscut şi ca E900, telefonul este disponibil la Vodafone cu preţuri ce pornesc de la 129 de euro, cu abonament Complet 2000 şi Internet pe mobil 1GB pe 2 ani. Veţi găsi handsetul şi la liber, la un preţ de 2200 RON, iar dotările sale includ un procesor de 1GHz, 512MB RAM, 512MB ROM şi o memorie internă de 16GB.

Sony Ericsson XPERIA X8
 
Sony Ericsson XPERIA X8

XPERIA X8 se număra printre modelele Android care nu sunt chiar la zi cu actualizările acestui OS, handsetul beneficiind recent de Android 2.1, după ce fusese lansat cu Android 1.6 la bord. Sperăm că va primi şi Froyo destul de curând, deoarece specificaţiile sale nu sunt deloc rele: display de 3 inchi, memorie de 128MB, cameră de 3MP, 168MB RAM, procesor de 600MHz. Retailerii online vi-l oferă în România la preţul de 817 RON.

Sony Ericsson XPERIA X10 Mini
 
Sony Ericsson XPERIA X10 Mini

Sony Ericsson XPERIA X10 Mini este un alt terminal aflat pe masa noastră de teste, unul care a fost desemnat "Telefonul anului în Europa", de către Asociaţia Europeană de Imagine şi Sunet. Model destinat domnişoarelor, acest handset rula Android 1.6 iniţial, dar a primit recent actualizarea la Eclair. Camera sa de 5MP ne-a cucerit, iar dotările acestui XPERIA includ un procesor de 600 MHz, 128 MB memorie internă şi un slot pentru carduri de memorie. Preţul acestui model la retailerii din ţară este de aproximativ 800 RON.

Sony Ericsson Vivaz Pro
 
Sony Ericsson Vivaz pro

Vivaz Pro este foarte asemănător cu modelul Vivaz original, dar îi adăugă acestuia o tastatură QWERTY glisantă lateral şi o cameră de 5MP în locul celei de 8MP a predecesorului. Camera suporta captură HD, iar terminalul vine cu un ecran de 3.2 inchi, accelerometru, memorie de 75MB şi WiFi. Retailerii autohtoni îl au în ofertă cu preţuri în jur valorii de 1100 RON.

Motorola Droid 2
 
Motorola DROID 2

Dacă Motorola Milestone aka Droid a fost un handset destul de apreciat în ţara noastră, în oferta Orange, urmaşul sau are toate şansele să primească acelaşi tratament. Este vorba despre Motorola Droid 2, lansat în SUA într-o ediţie specială R2D2 pentru fanii Star Wars. Şi acest model este favorit la un upgrade la Android 2.3 Gingerbread, deşi informaţia nu a fost confirmată încă. Preţul telefonului peste Ocean este de 200 de dolari cu abonament, iar dotările sale includ un ecran de 3.7 inchi şi o tastatură QWERTY ergonomica.

Motorola Droid Pro
 
Motorola DROID PRO

Iată un format neobişnuit pentru un producător de telefoane precum Motorola. Ce diferenţă între RAZR şi acest terminal cu tastatura QWERTY plasată sub ecran, într-un stil ce aminteşte de BlackBerry. Handsetul rulează Android 2.2 şi este disponibil în SUA la preţul de 180 de ddolari cu abonament pe 2 ani. Ecranul său este un TFT touch de 3.1 inchi, iar dotările lui Droid Pro includ 8GB memorie internă , 512MB RAM, conectivitate 3G şi cameră de 5MP.

Motorola Droid X
 
Motorola DROID X

Acest smartphone uriaş este mai degrabă o tabletă decât un telefon, datorită ecranului mare de 4.3 inchi. Considerat un rival pentru HTC EVO 4G, telefonul suportă o rezoluţie de 854 x 480 pixeli, rulează Android 2.1 şi este capabil de captură 720p cu ajutorul camerei de 8MP. Sub carcasă se afla un CPU de 1GHz şi 8GB de memorie. Preţul sau este de 200 de dolari cu abonament, cel puţin în SUA, unde se vinde din această vară.

Motorola Defy
 
Motorola DEFY

Debutând în Europa în octombrie, Moto Defy este disponibil şi la retailerii online din România la preţul de 1499 RON. Pentru această sumă beneficiaţi de un terminal touch cu ecran de 3.7 inchi, procesor de 800MHz, 512MB RAM, WiFi şi camera de 5MP. OS-ul terminalului este Android 2.1 sau poate chiar Android 2.2 la această oră.

HTC Desire HD
 
HTC Desire HD

HTC Desire HD a debutat în ţara noastră la începutul lunii noiembrie, drept un urmaş al lui Desire, dotat cu Android 2.2 şi suportând conectivitate DLNA. Prin intermediul acestei funcții veţi face streaming wireless pe televizoarele compatibile şi numeroase alte gadgeturi. Odată cu acest model a sosit şi serviciul HTCSense.com, care vă permite să blocaţi telefonul de la distanţă, dacă îl pierdeţi sau să ştergeţi datele de pe el. Telefonul are un ecran de 4.3 inchi, procesor de 1GHz şi îl găsiţi la preţul de 2492 RON la retailerii online.

HTC Desire Z
 
HTC Desire Z

Pe HTC Desire Z îl găsiți la Vodafone la preţul de 299 EUR. Şi acesta este un urmaş al celebrului Desire, dar unul cu tastatură QWERTY glisantă şi capabil de a atinge 1.4GHz prin overclocking. Isprava a fost realizată în afară şi ne arată potenţialul real al acestui handset dotat cu ecran de 3.7 inchi, CPU de 800 MHz (standard), 512MB RAM şi camera de 5MP.

HTC Desire
 
HTC Desire

HTC Desire este un alt telefon cu pretenţii la titlul de telefonul anului. El este practic un Nexus One, deoarece are specificaţii aproape identice, dar nu are povara faptului că este vândut la liber de către Google. Dacă totuşi îl doriţi la liber, retailerii îl oferă pentru 1900 RON. Trebuie menţionat că handsetul rulează acum Android 2.2 printr-o actualizare de ultimă oră, iar dotările sale includ 576MB RAM, 512MB ROM, cameră de 5MP şi procesor de 1GHz.

HTC Wildfire
 
HTC Wildfire

HTC Wildfire este incontestabil un hit, mai ales de când am aflat că acest smartphone cu specificaţii modeste şi preţ atractiv va primi Android 2.3 până la finalul anului. Wildfire este un Desire mai compact , cu un preţ de 1000 RON fără abonament. Dotările sale includ un display LCD de 3.2 inchi, procesor de 528 MHz şi 384 MB RAM.

HTC HD7
 
HTC HD7

Dacă v-a plăcut HTC HD2, vă va plăcea şi urmaşul sau, HTC HD7. Acest terminal Windows Phone 7 vine cu specificaţii identice cu ale predecesorului său, dar design adaptat pentru a rula WP7. Terminalul poate fi găsit la retailerii autohtoni la preţul de 2395 RON şi vine cu 512MB ROM, 576MB RAM, 8/16GB stocare internă, un display de 4.3 inch şi o cameră de 5MP cu suport pentru captură video 720p.

BlackBerry Torch
 
BlackBerry Torch 9800

BlackBerry Torch este terminalul pe care a debutat BB OS 6.0 şi care a sosit luna trecută la Orange, la preţul de 379 euro. Acest slider soseşte cu abonament şi opţiunea BlackBerry 18 pe 24 de luni, iar dotările sale includ un display capacitiv touch de 3.2 inchi, trackpad optic, 4GB memorie internă, 512MB RAM, 512MB ROM şi cameră de 5MP. Handsetul costă între 2000 şi 2300 la retailerii online din ţară.

Google Nexus One
 
Google Nexus One

Anul 2010 a început bine, atunci când Nexus One a debutat în ianuarie, surprinzând pe toată lumea cu dotările sale şi modul în care rula Android. Dotat cu un display capacitiv de 3.7 inchi, acest smartphone vine cu 512MB RAM, 512MB ROM şi a fost un soi de eşec pentru Google, care a ales să-l vândă direct, fără abonament, la preţuri destul de mari. Terminalul este totuşi unul excelent şi el face furori chiar şi în ziua de azi printre împătimiţii Android. Preţul sau este de 2000 RON la retailerii locali.

Dell Streak
 
Dell Streak

La limita dintre tabletă şi smartphone, Dell Streak este un terminal cu ecran de 5 inch şi capabil să ruleze Android 2.2 în acest moment. Am analizat acest handset amănunțit într-o recenzie de acum câteva săptămâni, unde terminalul şi-a dovedit potențialul, chiar şi rulând Android 1.6. Acest model Dell foloseşte un procesor de 1GHz, iar el costă 2700 RON la liber, prin eMag.

Dell Venue Pro
 
Dell Venue Pro

Un alt model Windows Phone 7, Dell Venue Pro este un smartphone cu ecran de 4.1 inch, tastatură QWERTY portrait glisantă şi un format foarte interesant. Sub carcasa sa se ascunde un CPU de 1GHz, iar display-ul său este un AMOLED WVGA capacitiv multtiouch. Deocamdată ştim că acest model a fost amânat chiar şi în SUA şi sperăm că perioada de aşteptare nu se va prelungi prea mult.

Palm Pre 2
 
Palm Pre 2

WebOS 2.0 a debutat odată cu Palm Pre 2, lansat inițial în Franţa cu câteva săptămâni în urmă. Pre 2 nu schimbă prea mult hardware-ul faţă de predecesorul său şi vine cu aceeaşi tastatură glisantă QWERTY, un ecran de 3.1 inchi, 512MB RAM, 16GB memorie internă, CPU de 1GHz şi cameră de 5MP. Bănuim că preţul său va fi similar cu al primului Pre, 1000 RON la retailerii romani.

Aceştia sunt candidaţii la topul telefoanelor anului care tocmai se încheie. Modelele care v-au impresionat cel mai mult sau cele pe care le-aţi cumpărat şi-au găsit cel mai probabil loc în top, iar dacă doriţi să le faceţi remarcate cum se cuvinte, nu ezitaţi să votaţi în acest sondaj. Până atunci spuneţi-ne ce alte modele ar fi meritat să fie în top şi de ce, în secţiunea comentarii.





Ceilalti au citit si: