Publicat: Duminica 04-Dec-2011 13:16:46 - Autor: Szilárd-Erwin Szőgyenyi - Afisat de: 1199 ori
Szilard-Erwin SzogyenyiA fost un an bun! V-am relatat inca de la inceputul lui 2011 despre lansarile celor mai importante branduri din domeniul telefoniei, direct de la Barcelona, prin intermediul lui Zsolt Tamassy. A urmat o serie aproape incredibila de 46 de recenzii video realizate de catre Alexandru Stanescu (si inca nu s-a terminat anul), iar cireasa de pe tort o constituie clar prezentarea in premiera mondiala pe Mobilissimo a lui Samsung Galaxy Nexus.

In acest context e greu sa alcatuiesc un Top 10 obiectiv, mai ales ca am o afinitate fata de Google si produsele sale, necontestand in schimb produsele celorlalti concurenti din acest domeniu. Ca urmare, priviti topul meu ca unul personal, unul cu o doza destul de mare de subiectivism. Oricum, veti avea ocazia sa participati la votul finalului de an, care va desemna democratic (daca se poate spune asa), cel mai bun telefon al lui 2011.

Sa incep deci!

10. Samsung Galaxy Note
Pret Samsung Galaxy NoteEste un Galaxy S II mai mare, prea mare pentru ceea ce numesc eu telefon, desi in ultima vreme am inceput sa ma impac cu ideea ca telefoanele sunt OK si peste diagonala de 4”. Intra in top doar prin prisma faptului ca telefonul vine cu un stylus revolutionar ce l-am prezentat in recenzia noastra si pentru ca e intr-adevar util pentru cei care au au nevoie de un device pe care sa ia rapid notite.

9. LG Optimus 3D
Pret LG Optimus 3DPrimul telefon 3D lansat la scara mondiala ocupa doar locul noua, pentru ca experienta 3D fara ochelari pe telefoane inca nu este intr-atat de buna percum ne-am fi asteptat. Optimus 3D dealtfel e un telefon complet din punct de vedere hardware, ii lipseste insa look-ul original, trece neobservat daca il lasi pe masa, lumea il va ignora in comparatie cu un iPhone, Droid RAZR, N9, ChaCha sau Galaxy Nexus de exemplu.

8. Nokia Lumia 800
Pret Nokia Lumia 800Departe de mine sa contest calitatile lui Nokia Lumia 800, insa am trait un sentiment de frustrare imediat ce l-am scos din cutie! De ce? Pentru ca m-a dus cu gandul la plagiat, desi cu totii stim ca acest lucru e imposibil, de vreme ce N9 e construit tot de catre Nokia. Cu toate acestea, cum am spus, senzatia a fost de fals, pentru ca Nokia N9 - terminal care cu mici diferente este identic din punct de vedre estetic si hardware cu Lumia 800, m-a cucerit de-a dreptul! In opinia mea MeGoo este peste Windows Phone ca si experienta de utilizator, totodata se muleaza perfect pe acest design, ceea ce nu pot spune despre Mango. Lumia 800 intra totusi pe locul 8, pentru ca e un telefon frumos si functioneaza impecabil.

7. HTC Titan
Pret HTC TitanPe 7 intra un HTC, HTC Titan mai exact, un gigant care mi-a placut si care m-a facut sa ma joc cateva ore cu el, imediat ce l-am scos din cutie (se intampla extrem de rar acest lucru, credeti-ma)! In opinia mea este cel mai bun telefon cu Windows Phone din 2011, fotografiaza si filmeaza excelent, nu am intampinat niciun fel de probleme cat l-am folosit, il trage in jos insa sistemul de operare, care mai are loc de “mai bine”. Un mic exemplu legat de ce n-au rezolvat inca cei de la Microsoft, e ne-salvarea setarilor camerei, in momentul cand indici ca ai dori ca filmarile sa se faca in mod HD. Locul 7 deci!

6. Motorola Droid RAZR
Pret Motorola Droid RAZRRAZR! Revenirea titanului! In momentul lansarii lui V3, a fost cel mai dorit si original terminal de pe piata, toate acestea se intamplau in 2004! Astazi Droid RAZR este la fel de original (nu stiu inca daca e si dorit) cu cei doar 7,1 mm grosime, cu capacul spate cu insertii de fire de kevlar si cu designul futurist. Interfata Motoblur m-a surprins placut de acesta data si pot spune cu mana pe inima ca poate fi comparat ca si placere de utilizare cu Sense-ul HTC. Intra doar pe locul 6, pentru ca prefer alte 5 telefoane pe primele locuri :)

5. HTC Sensation XE
Pret HTC Sensation XENu voi contesta niciodata ca sunt fan HTC si as fi dorit sa imping mai in fața acest brand, insa mi-e imposibil, avand in vedere dotarile hardware ale primelor 4 clasate, sau designul si experienta de utilizare a lui N9. Sensation XE este o versiune evoluata a lui Sensation, principalul sau atuu este faptul ca vine cu casti Monster de la Beats Audio si ca integreaza softul acestora pentru o auditie de exceptie. Mentionez si procesorul sau, care e un upgrade fata de Sensation, ce uneori prezenta lag in timpul utilizarii. XE functioneaza lin, fara probleme.

4. iPhone 4S
Pret iPhone 4SFiind “androider”, bineinteles ca nu pot fi si “fanboy” in acelasi timp, insa niciodata nu am contestat meritele iPhone sau iOS, in ciuda faptului ca acest telefon/sistem de operare nu imi sunt deloc aproape ca si abordare a problemei. Cu toate acestea plasez iPhone 4S pe pozitia 4 deoarece e poate cel mai rapid telefon din lume la ora actuala, cu o camera excelenta si o experienta de utilizator imbunatatita odata cu noutatile aduse de iOS5. Printre minusuri se numara designul de anul trecut și fragilitatea telefonului in contact cu podeaua.

3. Samsung Galaxy S II
Pret Galaxy S2Ar fi putut fi telefonul anului si in opinia mea, daca n-ar fi fost lansate urmatoarele doua terminale prezentate mai jos. Am facut cunostinta cu SGS2 in februarie si l-am considerat la acel moment si inca mult timp dupa, cel mai bun telefon de pe piata. Cu o structura ultra subtire si usoara, Galaxy S II aducea performanțe excelente prin al sau procesor, memorie si camera, fiind unul dintre cele mai vandute smartphone-uri din acest an. Reprosez celor de la Samsung doar lipsa originalitatii in ceea ce priveste designul. Locul 3 deci!

2. Nokia N9
pret nokia n9In opinia mea cel mai frumos telefon de pe piata din 2011, intrece chiar si Sony Ericsson Xperia arc, desi chiar nu credeam ca va fi posibil in momentul in care acesta din urma a fost lansat. Nokia N9 insa nu primeste locul 2 de la mine doar pentru faptul a cum arata, ci și pentru absoluta originalitate a sistemului de operare (MeeGo), care din pacate e in limba de sarpe, inca nu se stie foarte sigur ce se va intampla cu acesta. Interfata Swipe e geniala, rezolvarea multitaskingului este de departe cea mai eleganta si eficienta de pe vreun telefon, iar simplitatea dusa la extrem m-au facut sa-l clasez pe locul 2 in topul personal. Unii ar spune ca: “da, dar e single core si exista telefoane mult mai puternice...”. Eu spun ca: “Ce conteaza? Telefonul se misca si functioneaza impecabil!” Bravo!

1. Samsung Galaxy Nexus
Pret Galaxy NexusMy precious! Da, sunt sunt Gollum cand vine vorba de acest telefon:)) Cine ma cunoaste, stie ca am un Nexus One inca din primele luni, imediat dupa lansarea lui, si-mi iubesc telefonul! Android e platforma care strange laolalta absolut toate nevoile mele de comunicare, iar developerphone-ul Nexus aduce intotdeauna primul noutatile prin versiunea de OS tocmai lansata. Ca si “tech addict” e mierea de pe bat, mustarul de langa mititei, banii din portofel si as mai putea continua asa pana maine cu asemanari. Sa mai spun ca Mobilissimo.ro a reusit performanta de a pune mana primul pe imagini, screenhot-uri si video cu acest telefon? Şi astea toate pe plan mondial de ne-au citat Engaget, Gizmodo, si alte sute de site-uri tech importante? Cum as putea deci sa fiu suparat pe Galaxy Nexus pentru ca are doar camera de 5 megapixeli, sau ca a avut un bug legat de volum!? Spun doar ca: VREAU ACEST TELEFON!:)

Ca si incheiere mentionez cateva handseturi care au ratat razant topul meu si pe care le apreciez si le recomand celor care doresc sa le cumpere. Ele sunt LG Optimus Black, un telefon cu un ecran excelent si la un pret ce e mult sub cel real al telefonului. Sony Ericsson Xperia Arc S, al doilea cel mai frumos telefon din 2011, pacat de hardware-ul nu prea bun. Şi nu in ultimul rand de HTC ChaCha si Wildfire, doua terminale destinate reprezentantelor sexului frumos, doua telefoane pline de personalitate!

Va recomand si topurile colegilor Alex, Radu si Emil, nu inainte insa de a va reaminti ca azi vom publica un top general in baza celor 4 deja publicate, astfel veti afla care 3 telefoane vor fi premiantele Mobilissimo in 2011. Totodata si nu in ultimul rand, azi lansam sondajul de opinie care va desemna TELEFONUL ANULUI 2011, in baza voturilor voastre!

Multumesc ca ati parcurs aceste randuri, va invit la comentarii!



Ceilalti au citit si: