Top 10 telefoane mobile ale anului 2014 (Szilárd-Ervin Szőgyényi): Coroana o duce cel mai accesibil smartphone high-end din 2014; Apple și Samsung pe doi și trei

Stiri Telefoane Topuri

Publicat: Duminica 21-Dec-2014 17:41:16 - Autor: Szilárd-Ervin Szőgyényi - Afisat de: 2912 ori
Szilard Ervin SzogyenyiCine a urmarit achizitiile mele din 2014, nu va fi surprins deloc de alegerea mea in ceea ce priveste primele 3 pozitii din TOP 10 telefoane ale anului 2014 - evident, top personal! Consider acest an ca fiind unul foarte echilibrat in privinta telefoanelor lansate, niciun producator ne reusind sa rupa gura targului (cum s-ar zice), in ciuda faptului ca Apple a venit cu un design nou, LG a adoptat laserul pentru autofocus, iar Samsung a introdus un senzor pentru masurat pulsul. In acest caz poate singurul care a surprins a fost OnePlus One, dar si acesta mai mult prin prisma pretului neobisnuit de scazut pentru dotarile cu care vine telefonul. Dar hai sa trec la top!

10) Motorola Droid Turbo
 
Motorola Droid Turbo
 

In opinia mea, Motorola Droid Turbo este telefonul  care ar fi trebuit sa fie lansat la nivel global sub brandul Nexus si nu actualul Nexus 6 (care personal m-a dezamagit), acesta din urma considerandu-l un smartphone de nisa, o nisa prea ingusta din pacate! Pentru cei care doresc sa polemizeze legat de acest gand al meu, le spun doar ca dimensiunea lui Nexus 6 e mult prea generoasa si nu e deloc pe gustul meu! Asta e! Cat despre Droid Turbo, ar fi avansat in top daca n-ar fi disponibil doar pentru reteaua Verizon din State, asta deoarece specificatiile de top si aspectul in special, il recomanda cu desavarsire!

9) BlackBerry Passport
 
BlackBerry Passport

BlackBerry Passport este surpriza placuta din 2014! Este un business-phone cu personalitate, unul care desi criticat de noi la aparitia primelor fotografii scapate pe web, a ajuns sa fie apreciat atat pentru functionalitati, sistem de operare, materialele folosite in constructia lui, cat si pentru forma inedita adoptata de acesta. Revenirea tastaturii QWERTY fizice pentru un smartphone BlackBerry, se poate dovedi a fi ideea salvatoare pentru compania canadiana, care balanseaza de cativa ani intre faliment si exit.

8) Sony Xperia Z2
 
Sony Xperia Z2

Cu toate ca exista Xperia Z3, doar Sony Xperia Z2 isi gaseste loc in topul meu personal, asta nu pentru ca nu as aprecia ultimul high-end lansat de Sony, ci pentru ca Z2 e cel care a reusit sa repare toate greselile si neajunsurile primelor doua telefoane din serie. Sony Xperia Z2 este telefonul care daca ar fi fost lansat primul, sau macar in locul lui Z1, ar fi reusit sa stranga suficienta simpatie incat sa reflecte spre producator o alta lumina decat cea de loser! O spun asta cu tot respectul fata de fanii brandului! Sony, in ultimii doi ani, da mereu senzatia ca lanseaza terminale intermediare, niciodata unul care sa ne faca sa spunem wow! Imi amintesc de momentul cand s-a lansat Sony Ericsson Xperia Arc, telefon pe care l-am declarat cel mai frumos telefon al anului! Deci se poate! Revenind la Xperia Z2, e de dorit in detrimentul lui Z3, in special pentru pretul mai accesibil, iar ideea de a lansa 2 telefoane de top din aceeasi serie, intr-un singur an, nu o consider o idee foarte inspirata!

7) Samsung Galaxy S5
 
Samsung Galaxy S5
 

Samsung Galaxy S5 este categoric unul dintre cele mai bune telefoane ale anului 2014 si poate fi catalogat cu siguranta de unii dintre cititorii nostrii ca fiind cel mai bun smartphone al anului. Cu toate specificatiile si camera extraordinara, in topul meu intra doar pe pozitia 7, deoarece consider alte 6 telefoane mai de dorit pentru buzunarul meu - criteriu care sta la baza intocmirii acestui top. Cum spuneam, telefonul este unul extrem de potent, atat pe parte de soft, functii cat si in ceea ce priveste camera - atuu incontestabil in cazul acestui Galaxy S. De ce nu il doresc mai mult? Ei bine, chiar nu am nevoie de multitudinea de functii cu care vine telefonul, iar interfata alambicata a acestuia, pur si simplu nu ma atrage.

6) Apple iPhone 6
 
iPhone 6

Apple iPhone 6 este cel mai vandut telefon al anului (global vorbind) si e cel mai cautat cuvant din Romania, in Google, din acest an, dupa Simona Halep! Cu toate acestea, el se pozitioneaza doar pe locul 6 in preferintele mele, pentru simplul fapt ca imi plac telefoanele du display mai generos, considerand dimensiunea de 5,5 inch pentru telefon ideala pentru nevoile mele, motiv pentru care mi-am si achizitionat versiunea Plus a lui iPhone 6. Telefoanele Apple sunt ori detestate, ori foarte apreciate, eu numarandu-ma probabil in micul cerc al acelor persoane care privesc detasat aceasta stupida lupta dintre cele doua tabere si reusesc sa apreciez lucid ce e de apreciat, ori sa critic ce e de criticat, pe merit. Incontestabil iPhone 6 e un telefon excelent, unul care nu il va dezamagii pe cel care il cumpara!

5) LG G3
 
LG G3

La un moment dat , vedeam G3-ul de la LG ca fiind unul dintre telefoanele cu sanse reale de a castiga titlul de Telefonul Anului 2014, asta datorita in special telemetrului laser adoptat pentru autofocus, dar si designului original, unul care plaseaza butoanele de volum in spatele terminalului, lasand loc astfel pentru un ecran care ocupa o suprafata considerabil mai mare pe partea frontala a terminalului, fata de concurenta. Telefonul este unul foarte elegant, chiar frumos si poate fi remarcat usor in prezenta altor telefoane, ceea ce te face mandru ca il detii. Ce il pozitioneaza in topul meu doar pe locul 5, e faptul ca plasticul din jurul jack-ului audio tinde sa se crape, existand nenumarate plangeri in acest sens din partea celor care l-au cumparat.

4) HTC One M8
 
HTC One (M8)

Anul trecut HTC One a fost pe locul 1 in preferintele mele, si desi One M8 este o evolutie in mai bine in privinta designului si a calitatii materialelor folosite in constructia lui, il penalizez pentru camera sa si chiar nu inteleg de ce HTC s-a incapatanat sa foloseasca senzorul cu cei 4 ultrapixeli, care a primit feedback extrem de negativ anul trecut! E ca si cum ai face cel mai bun cappuccino din lume si in loc de zahar, ai pune deliberat sare in el! E singurul motiv pentru care HTC One (M8) nu se afla pe locul 1 in top-ul meu, pentru ca in rest, il consider cel mai echilibrat, bun si frumos telefon lansat in 2014!

3) Samsung Galaxy Note 4
 
Samsung Galaxy Note 4

Voi fi sincer si voi spune ca am oscilat in a plasa One (M8) sau Note 4 pe pozitia 3, asta in ciuda faptului ca ambele telefoane pot ocupa chiar si prima pozitie in clasament! Am optat insa Note 4 pe locul 3, deoarece spre deosebire de One M8, acesta exceleaza in absolut toate segmentele in care poate fi comparat cu concurenta. Samsung Galaxy Note 4 este telefonul perfect pentru acel utilizator care si-l permite si doreste cel mai bun telefon lansat in 2014! Daca luam in considerare doar partea hardware si functiile, e incontestabil no1 in acest an. In cazul meu insa acesta ocupa locul 3 in preferinte, deoarece chiar nu am nevoie de un stylus si nici de multitudinea de functii cu care vine telefonul, iar rama metalica care e si sasiul telefonului, imi displace din punct de vedere estetic. Pe scurt, Note 4 e cel mai bun telefon din 2014, dar nu cel mai bun pentru mine.

2) Apple iPhone 6 Plus
 
iPhone 6 Plus

Inca din 2007 cand s-a lansat primul iPhone, am ramas profund impresionat atat de keynote-ul lui Steve jobs, cat si de conceptul in sine al acestui telefon, care a reusit in doar cativa ani sa domine ca model telefoanele lansate de diferiti producatori. Intotdeauna mi-am dorit un iPhone, iar frustrarea de a nu-l avea in primii doi ani, s-a materializat prin a-l pedepsi, necumparandu-l! Cu timpul supararea a trecut si i-a luat locul gandirea pragmatica, considerand seriile iPhone 4 si iPhone 5 ca fiind prea mici pentru nevoile mele, astfel ca odata cu anuntarea lui iPhone 6 Plus, pot spune ca visul din 2007 a devenit realitate, cumparand si detinand in acest moment cel mai bun iPhone lansat vreodata! Urmeaza numarul unu!

1) OnePlus One
 
OnePlus One

Nu e nici cel mai puternic telefon, nici cel mai frumos telefon, dar cu siguranta este unul care ca si pret e imbatabil in 2014. Caracteristicile hardware il plaseaza printre telefoanele de top din acest an, in ciuda pretului care e la jumatate fata de restul smartphone-urilor din aceeași gama. OPO reuseste sa satisfaca absolut toate cerintele ce le-ai putea avea de la un telefon top de gama, acesta performand bine din toate punctele de vedere. Faptul ca vine cu CyaongenMod OS este doar cireasa de pe tort! In afara de asta se bucura si de o atentie sporita din partea oamenilor implicati in presa de tehnologie, feedback-ul la adresa companiei si a produsului fiind unul extrem de pozitiv. Au existat si sincope legate de soft si hardware, dar acestea s-au dovedit a fi probleme punctuale și s-au rezolvat intre timp. Cu alte cuvinte detin acest telefon si sunt extrem, EXTREM de multumit de el! Pentru mine deci, One Plus one e telefonul anului 2014!

La final, doresc sa va reamintesc ca e vorba de niste preferinte proprii, iar ordinea in care am plasat telefoanele este si ordinea in care le-as cumpara pentru a le detine ca telefon personal de zi cu zi. Ţin de asemenea sa va reamintesc ca in 2014, in opinia mea, nu exista un device pe care sa-l pot numi smartphone-ul perfect, fiecare in parte exceland intr-o anumita categorie, care lucru mi-a facut foarte grea alcatuirea top-ului din acest an si sunt sigur ca multi dintre redactorii atat Mobilissimo.ro, cat si de la alte publicatii ori bloguri, sunt in asentimentul meu! Dintre telefoanele pe care nu le-am inclus in top, dar le-am apreciat, as mai remarca Samsung Galaxy Alpha, Lumia 930, Allview X2 Soul si X2 Soul Mini, X1 Xtreme dar si Desire 816.

Curand vom publica media Top-urilor redactorilor Mobilissimo.ro, dar va reamintesc ca avem si un sondaj in desfasurare, prin care puteti chiar voi contribui la desemnarea celui mai bun telefon lansat in 2014! Puteti vota de aici, sau prin formularul de mai jos!
 




Ceilalti au citit si: