Publicat: Miercuri 10-Dec-2014 23:32:52 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 1767 ori
Top 10 telefoane mobile ale anului 2014 (Claudiu Sima); inovație, putere și diversitateDupa ce anterior v-am prezentat un top 10 cu cele mai interesante tablete din acest an, astazi este momentul in care vom arunca o privire asupra celor mai bune 10 smartphone-uri din 2014 (top personal), terminale ce ne-au impresionat prin dotari de top, caracteristici speciale, cat și prin design-ul adoptat, ce in opinia mea constituie punctul de plecare in alegerea unui telefon.

Așa cum am vazut, anul 2014 a fost caracterizat de o mare diversitate in lumea tehnologiei mobile, an in care am primit cel mai accesibil flagship de pe piața, dar și cel mai unic telefon in materie de design, terminale pe care le veți descoperi in randurile de mai jos. Datorita faptului ca diferențele in materie de specificații nu mai sunt atat de mari ca și in anii trecuți, nu ne ramane decat sa consideram design-ul ca fiind elementul ce ne face sa cumparam un anumit device, fiind vorba de acea atracție speciala pe care ne-o lasa.
  ZTE Nubia Z7
 
ZTE Nubia Z7

Din cate am remarcat in acest an, piața chineza de telefoane mobile a cunoscut o creștere considerabila, printre producatorii locali regasindu-se și ZTE, companie ce a lansat un device foarte interesant, și anume ZTE Nubia Z7, telefon cu dotari de top și design elegant. Cu toate acestea, exista slabe șanse ca in viitor sa il vedem in oferta unui retailer local, motiv pentru care ocupa locul cu numarul 10.
 
Sharp AQUOS Crystal
 
Sharp AQUOS Crystal

De asemenea, 2014 a fost un an caracterizat și de dorința producatorilor de a lansa nu doar terminale ultra-subțiri, ci și device-uri ale caror margini ale panoului frontal sa fie cat mai mici. Deși mulți au incercat acest lucru, nu toți au reușit sa vina pe piața cu ceva similar lui Sharp AQUOS Crytal. Acesta din urma aduce un panou aproape edge-to-edge și o tehnologie demna domeniului sci-fi, și anume un earpiece integrat in ecran ce transimte sunetele prin intermediul vibrațiilor.
 
Apple iPhone 6
 
Apple iPhone 6

Cu toate ca vanzarile lui iPhone 6 impresioneaza, nu pot spune acest lucru și despre design-ul acestui nou model lansat de Apple in luna septembrie. Da, este un telefon atractiv prin prisma unui ecran mai mare, a unei carcase din aluminiu, a unei camere foto de top, dar lipsește acel ceva care pe mine unul nu ma face sa il achiziționez chiar daca aș avea in buzunar 3.000 lei, suma care se poate cheltui mai degraba pe un iPhone 5s și pe o tableta iPad Mini din prima generație.
 
Nokia Lumia 930
 
Nokia Lumia 930

Daca in cazul telefoanelor cu Android lipsește acel strop de culoare cand vine vorba de variantele in care sosesc pe piața, acest lucru este indeplinit de catre telefoanele din gama Lumia fara probleme. Un astfel de exemplu este Nokia Lumia 930, produs ce este in același timp smartphone-ul de top Windows Phone, cat și device-ul care sa atraga atenția celor din jur prin carcasele colorate in nuanțe aprinse.
 
Motorola Droid Turbo
 
Motorola Droid Turbo

Un alt producator ce anul acesta a reușit sa lanseze pe piața device-uri mai mult decat interesante este și Motorola, companie ce ocupa locul numarul 6 cu al sau Droid Turbo, un terminal lansat prin intermediul operatorului Verizon. Primim la pachet dotari de flagship, baterie puternica, display Quad HD și lista continua cu dotari care mai de care mai interesante. Totuși, Moto Droid nu ajunge pentru moment și in Europa, lucru ce ne taie entuziasmul.
 
Huawei Ascend P7
 
Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7 poate primi cu ușurința premiul pentru cel mai elegant smartphone al acestui an, fiind caracterizat de o carcasa uni-body foarte subțire realizata din metal, element ce ofera acel standard premium pe care ni-l dorim de la un smartphone. Daca și soluția hardware aleasa se dovedea a fi mai inspirata, Ascend P7 putea urca și mai sus in cadrul acestui top personal.
 
OnePlus One
 
OnePlus One

Un nume pe care anul acesta l-am tot auzit in stanga și dreapta a fost OnePlus One, primul telefon lansat pe piața de catre o companie chineza abia pornita la drum. Acesta beneficiaza de specificații de top, un design placut și de un preț foarte accesibil pentru categoria in care se poziționeaza datorita specificațiilor sale. Un lucru ce il face sa piarda puncte este disponibiltatea sa limitata pe alte piețe, cat și adaosurile aplicate de catre retaileri, prețul pentru acesta fiind de aproximativ 1.700 lei in Romania (16GB), suma cu 600 lei mai mare fața de prețul practicat in China.
 
Samsung Galaxy Note 4
 
Samsung Galaxy Note 4

Atunci cand vine vorba despre un smartphone complet, il avem pe Samsung Galaxy Note 4, device de tip phablet ce a fost lansat in luna septembrie la IFA 2014 din Berlin. Am avut ocazia sa imi fac o parere inca de la debutul oficial și telefonul m-a incantat prin faptul ca aduce atat imbunatațiri pe partea hardware, cat și o calitate mai buna a materialelor din care este realizat. Samsung Galaxy Note 4 este unealta perfecta atat pentru pasionații de conținut media, cat și pentru oamenii de afaceri ce gasesc stylus-ul integrat un plus la capitolul productivitate.
 
HTC One (M8)
 
HTC One M8

Nici HTC nu s-a lasat mai prejos anul acesta, compania taiwaneza venind in luna martie cu modelul One (M8), device ce aduce la pachet toate acele funcții și caracteristici cerute de catre consumatori. Am avut ocazia sa ma joc cu acest flagship timp de cateva zile imediat dupa lansarea din Londra, perioada in care am fost placut impresionatt de ce poate pe partea audio, hardware, cat și de calitatea construcției și a materialelor integrate.

Deși unii susțin ca senzorul dual de 4 megapixeli cu tehnologie Ultrapixel nu a fost cea mai buna alegere luata de catre HTC, pentru un utilizator de rand ca și mine ce realizeaza fotografii ocazional, HTC One (M8) ofera calitatea de care ai nevoie, fotografiile fiind perfecte pentru incarcat pe rețelele de socializare. De asemenea, One (M8) face unele dintre cele mai bune capturi de tip macro pe care le-am vazut, un exemplu fiind aceasta fotografie realizata de catre noi.
 
LG G3
 
LG G3

Daca ne-ați urmarit și topurile de anul trecut, știți deja ca device-ul propus de mine pentru telefonul anului 2013 a fost nimeni altul decat LG G2, un smartphone aflat la mare cautare și in prezent. Astazi, la un an de la prezentarea acelui top, pe locul numarul 1 se afla tot un produs realizat de catre LG, și anume LG G3, device ce a poposit pe piața din Romania in aceasta vara.

Inca de la evenimentul de lansare oficial pe care l-am urmarit cu mare interes, LG G3 a reușit sa imi capteze atenția, nu doar prin dotarile sale high-end, ci și prin forma și design-ul adoptat, capitol la care producatorii nu prea mai inoveaza in ultimul timp. Astfel, compania sud-coreeana nu a imbunatațit doar calitatea carcasei și a butoanelor de control situate pe partea din spate, ci și a ecranului, respectiv a componentelor hardware integrate.

Datorita unui panou frontal cu margini foarte subțiri și o forma rotunjita in partea din spate, LG G3 este de departe cel mai compact telefon cu o astfel diagonala a ecranului, fiind considerat de puțini un phablet veritabil. De asemenea, și tehnologia adusa camerei foto este de apreciat, laserul pentru autofocus dovedindu-se a fi o soluție mult mai buna in comparație cu acel senzor secundar regasit pe One M8.

Ar fi multe de spus despre LG G3, dar dupa cum și sloganul acestui device sugereaza, “Simple is the new smart”, terminalul ofera exact ceea ce publicul vrea, fara integrarea unor caracteristici ieșite din comun și a unor funcții care nu sunt necesare. Daca LG G3 va fi smartphone-ul anului 2014 și din privința voastra, a cititorilor, ramane de vazut. Puteți vota telefonul anului mai jos!
 




Ceilalti au citit si: