Publicat: Vineri 24-Ian-2014 22:31:17 - Autor: Mobilissimo.ro - Afisat de: 2017 ori
Am trecut deja binisor de jumatatea lunii ianuarie si putem deja alcatui un top al telefoanelor care merita cumparate in aceasta perioada, daca nu mai vreti sa asteptati noul val de lansari. Probabil ca flagshipurile reale vor sosi de abia la primavara, iar cei nerabdatori dintre voi trebuie sa se uite cu mare atentie peste topul de mai jos. Retineti ca preturile sunt preluate de la eMAG.ro si am avut in vedere in special raportul calitate - pret in alcatuirea topului.

1. LG G2 - 2199 lei
 
LG G2

LG G2 este fara indoiala un telefon atractiv si un device fara egal pe piata autohtona, fiind cel mai aproape de definitia unui ecran edge to edge in acest moment. El este telefonul care a inaugurat designul ce implica butoane fizice in zona din spate si el este terminalul care le-a dat batai de cap celor de la Samsung si HTC, fiind un rival pe masura flagshipurilor lor. Daca va uitati si peste recenzia noastra veti vedea ca nici camera nu e deloc rea, iar aplicatiile oferite la pachet isi fac bine treaba. Ecranul este excelent, iar bateria e foarte buna.

2. LG Nexus 5 - 1999 lei
 
LG Nexus 5

Nexus 5 a scazut sub pragul psihologic de 2000 de lei si pana sa ne dezmeticim va fi un best buy la 1900 de lei. Este in continuare cel mai ieftin telefon cu CPU Snapdragon 800 pe care puteti mana in acest moment si vine cu o camera destul de buna si cu problemele de acustica rezolvate de doua update-uri serioase pentru KitKat. Telefonul e strain de cuvantul lag, sta excelent in mana utilizatorului si desi bateria sa nu e cea mai buna din univers, handsetul compenseaza cu un ecran bun si cu prioritate la actualizari Android.

3. Huawei Ascend P6 - 1449 lei
 
Huawei Ascend P6

Huawei Ascend P6 este un telefon quad core cu Android 4.2 la bord, cu o camera de 8 megapixeli, cu 2 GB RAM si cu 8 GB spatiu de stocare. El vine cu o baterie de 2000 mAh si un ecran IPS LCD cu rezolutie 720p si diagonala de 4.7 inch. Terminalul foloseste un slot microSD si impresioneaza prin camera frontala de 5 megapixeli. Probabil recunoasteti acest telefon si din numeroasele reclame televizate, care ii lauda designul elegant si foarte subtire. Ce alt telefon quad core cu dotari bune mai cunoasteti cu grosimea de 6.18 mm?

4. Samsung Galaxy Note 3 - 3149 lei
 
Samsung Galaxy Note 3
 

Samsung Galaxy Note 3 este singurul phablet din acest top si aici ma refer la un phablet real, cu un stylus si cu aplicatiile si dotarile aferente. Acest device este un monstru, cand vine vorba de specificatii, sosind cu 3 GB RAM, camera cu captura 4K si cel mai puternic procesor Snapdragon de pe piata din Romania. Ecranul Full HD are o diagonala de 5.7 inch si se vede perfect, iar camera poate fi considerata mai buna decat in cazul a 99% dintre telefoanele de pe piata de la noi. Un produs pentru cei cu dare de mana... si cu maini mari.

5. HTC One - 2489 lei
 
HTC One

HTC One in versiunea de 32 GB este o oferta foarte buna, mai ales daca ne gandim ca pana si HTC a decis sa isi bazeze urmatorul flagship pe acest device, ca punct de pornire. Camera sa Ultrapixel ramane impresionanta si in 2014 la captura low light, iar designul metalic este printre putinele care au reusit sa propuna o alternativa viabila la iPhone. Interfata minimalista trebuie neaparat urmarita in urmatorii ani pentru a vedea unde va ajunge Sense, probabil cea mai pragmatica customizare a lui Android. Nu uitati si de celalalte versiuni de culoare ale lui One!

6. Samsung Galaxy S4 - 2199 lei
 
Samsung Galaxy S4
 

Samsung Galaxy S4 se indreapta la randul sau spre pragul de 2100 de lei, unul excelent pentru un flagship al anului 2013, care e inca preferat de multi prin prisma formatului prietenos si a multitudinii de senzori. Acesta este primul model pe care TouchWiz a inceput sa arate cu adevarat bine, iar camera lui Galaxy S4 aduce probabil cele mai variate optiuni de captura din intreg ecosistemul Android. Procesorul Snapdragon 600 isi face in continuare treaba foarte bine, iar ecranul de pe acest device are cu greu rival si in ziua de azi, in ce priveste claritatea si profunzimea imaginilor.

7. Nokia Lumia 1020 - 2529 lei
 
Nokia Lumia 1020

Pretul acestui cameraphone a scazut socant de mult de cand l-am testat noi toamna trecuta. Fara rival din alte ecosisteme, Lumia 1020 este un cameraphone cu senzor foto masiv, cu posibilitati de captura variate si cu zoom lossless excelent la captura foto si video. La capitolul multimedia telefonul sta foarte bine, atat pe partea audio, cat si video. Captura nocturna este excelenta, iar culorile si luminozitatea sunt perfecte in cazul fotografiilor. Masivitatea acestui device merita sacrificiul, avand in vedere camera de 41 de megapixeli excelenta de la bord. Adaugam aici si o serie de aplicatie Nokia foarte utile si putem spune ca handsetul merita banii.

8. LG G Flex - 2949 lei
 
LG G Flex

Cel mai original telefon din tara in acest moment si cel mai "fierbinte" avand in vedere ca e singurul care se poate lauda cu o usoara flexibilitate, LG G Flex trebuie respectat prin prisma statutului de "aproape prototip". Acesta e modelul care va da startul trendului telefoanelor indoibile, iar acesta este handsetul care se repara singur in ciuda zgarieturilor de pe spate. El adopta un design original, vine cu specificatii high end si reuseste sa arate si foarte bine. Pretul e doar o serie de cifre fara sens pentru o asemenea inovatie...

9. Nokia Lumia 1520 - 2899 lei
 
Nokia Lumia 1520

Proaspat plecat de pe masa de teste de la Mobilissimo.ro, Nokia Lumia 1520 e cel mai puternic terminal Windows Phone al momentului si vine cu o camera destul de buna si un procesor excelent. Capacitatea sa de gaming si playback video face uitata orice consola portabila, iar designul e atractiv si nu foarte gros pentru buzunarul de rand, mai ales avand in vedere specificatiile. Ecranul Full HD de 6 inch si camera de 20 megapixeli sunt selling point-uri clare, dar cine ar putea neglija bateria cu 17 ore de playback video Full HD continuu?

10. iPhone 5s - 3449 lei
 
iPhone 5s
 

iPhone 5s a pierdut si el cateva sute de lei din pretul de la lansare si incheie acest prim top al lui 2014. Telefonul a inaugurat o noua metoda de autentificare, pe baza de amprenta si a mai inaugurat si procesare 64 bit pe terminalele mobile. E de ajuns sa va uitati la alti producatori de telefoane, care au adoptat aceste tehnologii sau se pregatesc sa o faca. Apple a prevazut aceste trenduri si le-a anticipat prin iPhone 5s. Orice am spune de bine sau de rau despre acest device, el este o revolutie, chiar si acum la inceput de 2014. Modul in care acest device filmeaza slow motion este unic printre handseturi, iar jocurile arata fantastic pe ecranul Retina.

Care dintre aceste modele va surade acum cu mai putin de o luna inainte de Valentine's Day?




Ceilalti au citit si: