Top 10 telefoane ale anului 2013 (Alex Stanescu): 2 entry-uri LG in top 5, se poarta diagonalele mari

Stiri Telefoane Topuri

Publicat: Joi 05-Dec-2013 20:46:56 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 1515 ori
Alex StanescuA venit si marele moment al topului telefoanelor mobile pe anul 2013, in viziunea subsemnatului, Alexandru Stanescu. Pe mine ma stiti din cadrul echipei Mobilissimo drept cel care face video review-uri la telefoane, tablete si jocuri. Cu 2 ani in urma il apreciam pe Nokia N9 drept favorit pentru design, in vreme ce anul trecut Galaxy Note 2 mi-a facut o impresie buna. Pot spune ca in 2013 se continua preferintele de anul trecut si avem si cateva modele surpriza in acest top.

10) Oppo Find 5 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Oppo Find 5

Oppo Find 5 mi-a ramas in memorie datorita unui design aratos si solid si nu chiar foarte gros la 8.9 mm. Terminalul costa un accesibil 400 de euro cu multe luni in urma si imi imaginez ca acum are un pret si mai bun. Acesta este un smartphone Full HD cu ecran IPS de 5 inch luminos, tehnologie Dolby si o camera de 13 megapixeli imprumutata de la Xperia Z, daca parca putin mai buna. Acustica straluceste la acest device, mai ales ca avem tehnologii ca Dirac HD sau Dolby la bord, care fac melodiile sa se auda excelent. Telefonul a facut o impresie buna si prin lipsa de lag, iar singurul sau defect este durata de viata a bateriei.

9) iPhone 5s - [Review] [Forum] [Preț]
 
iPhone 5s

De ce este iPhone 5s atat de jos in topul meu? Ei bine, duse sunt vremurile cand un iPhone lua trofee dupa trofee, iar iPhone 5s este mai degraba un upgrade la iPhone 5 care nu a impresionat atat de mult pe cat ar fi trebuit sa o faca un flagship Apple in 2013. Pentru inceput nu m-am putut acomoda deloc cu iOS 7, pe care l-am criticat sever in recenzia video a terminalului. Am apreciat totusi performanta procesorului 64 bit a handsetului, calitatea sa audio, designul slim si chiar si senzorul Touch ID, desi personal nu mi se pare foarte util. Camera nu e rea deloc, cel putin ziua, dar la captura low light Apple are cate ceva de invatat de la HTC si Samsung. Mi se pare si putin cam greu sa te mai multumesti cu 4 inch de ecran in ziua de azi.

8) Nokia Lumia 1020 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Nokia Lumia 1020

Cel mai bun cameraphone al acestui an este de departe Nokia Lumia 1020. Fie ca e vorba de captura nocturna, captura la concert, fotografiere pe vreme innorata sau la interior, senzorul de 41 megapixeli se descurca excelent. Avem si cateva softuri la pache care fac fotografierea ceva mai complexa, cu optiuni variate si aranjate inteligent pe ecran sub forma de semicercuri suprasuse. Calitatea audio si video a predecesorilor Lumia s-a pastrat, iar aplicatiile navigationale au evoluat. Totusi camera ramane punctul forte aici, cu un nivel de detaliu fantastic, chiar si dupa ce dam zoom, atat la filmare, cat si la fotografiere. Pacat de baterie, care asigura cam 6 ore de playback HD...

7) HTC One Mini - [Review] [Forum] [Preț]
 
HTC One Mini

Tot ce oferea HTC One in pachet maxim avem pe acest handset intr-o varianta mini. A fost pastrata acustica excelenta, desi la un volum usor redus, iar camera pot spune ca pastreaza majoritatea functiilor atractive ale lui One. Pozele facute in conditii low light arata tare bine, iar handsetul se descurca excelent la duelurile cu Galaxy S4, castigand pe partea de acustica, avand un display cu rezolutie mai ridicata, o camera mai buna si sincer sa fiu o interfata mai atractiva. Telefonul nu sufera de pic de lag, aplicatiile sale nu sunt bloatware, ci sunt chiar utile si bateria ar putea fi considerata singurul sau defect, desi administrarea energiei se face destul de eficient pe acest handset si primiti cam 7 ore de playback video.

6) Allview X1 Soul - [Review] [Forum] [Preț]
 
Allview X1 Soul

Allview X1 Soul este o intrare surpriza in top, mai ales pe un loc foarte apropiat de top 5. Şi de ce nu ar fi un handset cu branding autohton in top 10? El are de partea sa designul atractiv, pretul rezonabil zic eu si un procesor performant (quad core Cortex A7), asta ca sa nu mai vorbim de ecranul excelent Full HD de 5 inch. Nici bateria nu e rea, iar camera realizeaza fotografii destul de bune. Pe partea audio nimic de reprosat, iar acest handset se remarca si prin grosimea scazuta si un design pur si simplu aratos si elegant. Poate daca nu suferea putin de lag in interfata ar fi fost chiar mai sus in topul personal.

5) LG Nexus 5 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Google LG Nexus 5

Am Nexus 5 acum in mana si il pregatesc de un mega review Mobilissimo. Am luat contact cu el cu o saptamana in urma, atunci cand un prieten care si-l cumparase imi arata rand pe rand bugurile sale. Am asistat la un bug de lockscreen (ramane deblocat dupa ce primiti un apel), un bug de conectivitate WiFi (nu vede cateva tipuri de routere) si nici camera nu prea m-a impresionat. Designul sau e mai atractiv decat la Nexus 4 si Galaxy Nexus, iar textura din spate trebuie apreciata. Viteza acestui prim handset KitKat e fantastica si chiar nu mai pot exista carcotasi care sa afirme ca un iPhone e mai rapid deca acest device. O functionare ireprosabila, un pret deloc rau, un ecran foarte bun si prioritate la actualizari Android inseamna mare lucru in ziua de azi. Am strambat din nas si la faptul ca nu avem casti la pachet.

4) Samsung Galaxy S4 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 poate fi considerat fara probleme telefonul anului... dar nu pentru mine. El este un telefon complet, dar doar daca ai nevoie de atat de multe functii incat sa te simti complet multumit. Cine cere telefonului sau sa ii detecteze privirea, sa faca gesturi cu mana, sa realizeze captura foto in atat de multe moduri, multe inutile? Sunt oameni pretentiosi, care prefera sa aiba mai mult, chiar nu vor folosi aceste functii. Dar hai sa nu transformam acest entry in top intr-o critica, deoarece telefonul are un ecran foarte bun, difuzoare excelente, viteza foarte buna si baterie satisfacatoare. TouchWiz arata modern, telefonul dispune si de conectivitate infrarosu si avem si numeroase aplicatii si functii, chiar si unele care va vor pune la punct cu fitnessul.

3) LG G2 - [Review] [Forum] [Preț]
 
LG G2

Flagship-ul LG pe acest an ii este superior lui Galaxy S4, deoarece aduce cateva tehnologii si functii revolutionare, plus un design experimental care reprezinta un pariu castigat de LG. Producatorul sud coreean a amplasat butoanele de volum in spate, dar si pe cel On/Off si este sunt cu adevarat usor de folosit, dupa ce va veti obisnui cu ele. La interior avem un procesor Snapdragon 800, care propulseaza acest handset la egalitate cu Samsung Galaxy Note 3 in multe benchmark-uri. LG G2 are un ecran luminos, contrast foarte bun, iar camera sa de 13 megapixeli ofera culori mai vii si realiste decat pe alti rivali, plus detalii mai bune. Şi la interior pozele realizate cu G2 arata bine si avem si marele plus al stabilizarii optice aici. O alta bila alba este si durata de viata ridicata a bateriei, deci cam asa trebuie sa arate un telefon flagship al anului 2013.

2) HTC One - [Review] [Forum] [Preț]
 
HTC One

Daca as fi decis sa realizez un top 10 phableturi sau sa includ Galaxy Note 3 la tablete, atunci HTC One ar fi fost telefonul anului 2013. Acest device merita cu atat mai mult respectat cu cat pretul sau a scazut foarte mult acum si el are in spate 8 luni de vanzari, teste si analize. Handsetul se remarca printr-o carcasa unibody metalica care reuseste sa scape de meteahna de "clona de iPhone", iar un aspect deosebit aici este si camera. Senzorul Ultrapixel a fost pus de mine la treaba ziua, noaptea, in oras, in casa, la concert, pe ploaie, pe vant, in parc si s-a descurcat cu brio. Captura low light a impresionat in mod deosebit si acest telefon ramane cel mai zgomotos pe partea audio, HTC One oferind o experienta acustica pe care nici multe tablete nu o pot oferi. Ecranul Full HD de 4.7 inch inca se remarca prin densitatea crescuta a pixelilor, iar interfata minimalista asociata lui Sense e o gura de aer intre interfatele customizate de pe Android.

1) Samsung Galaxy Note 3 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Samsung Galaxy Note 3

Marele campion, castigator al topului meu personal pe 2013 este un phablet, un device complet, puternic si care dupa parerea mea poate inlocui un laptop sau o tableta. Samsung Galaxy Note 3 a primit deja si reduceri de pret de Black Friday si l-am vazut chiar si la 2300 de lei la unii retaileri. Vorbim despre un mamut de 5.7 inch cu rezolutie Full HD, 3 GB RAM, o camera care realizeaza captura 4K si care nu face captura chiar rea noaptea. S Pen si S Note nu primesc prea multe actualizari, desi paleta Air Command vine cu cateva functii atractive. Ce se remarca la acest device e cat de complet e el si cat de greu e sa ii gasesti cusur. Pana si designul alunecos si prea rotunjit al predecesorilor a fost schimbat, iar bateria va ajuta sa prindeti chiar si 2 zile de functionare. De aspectul audio si ecran nu are rost sa vorbim, ambele fiind de nota 10+. Un castigator detasat.

Acestea au fost opiniile mele cu privire la telefoanele anului 2013. Va așteptam acum voturile pentru a intocmi un top bazat pe preferintele voastre, iar pentru asta forumul va sta la dispozitie. Nu uitați sa aruncați o privire și asupra topurilor celorlalti redactori!




Ceilalti au citit si: