Publicat: Miercuri 27-Feb-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 142 ori

Texas Instruments isi largeste piataTexas Instruments a prezentat ieri noi chipuri care pot fi folosite pe orice tip de produse electronice, de la playere audio la echipamente medicale. Astfel, compania isi extinde afacerea, dincolo de piata chipurilor destinate telefoanelor mobile.
TI concureaza direct cu cei de la Qualcomm pe piata wireless si a anuntat ca isi va extinde linia de produse OMAP, utilizate pentru a suporta functii video si gaming pe terminale mobile. Linia de procesoare TI OMAP 3500 va suporta feature-uri cum ar fi afisarea unei grafici de calitate pe echipamentele navigationale, pe echipamente medicale si playere muzicale. Compania colaboreaza la ora actuala cu peste 100 de clienti, creand produse care folosesc noile chipuri, dar numele partenerilor nu au fost mentionate.

Cel mai important client al celor de la Texas Instruments este cu siguranta Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume. 40% din veniturile companiei TI provin din chipurile wireless, dar competitia in acest domeniu a fost stransa in 2007, iar Qualcomm a detinut o cota de piata mai mare decat TI cu 2%. Compania a anuntat ca chipsetul OMAP 3503 va fi disponibil peste o luna si ca modelele OMAP 3515, OMAP 3525 si 3530 vor fi disponibile in cel de-al doilea semestru al anului.

[


Ceilalti au citit si: