Publicat: Luni 27-Oct-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 116 ori
Fie ca folositi telefonul in timp ce va aflati la volan sau diferite accesorii handsfree, riscurile ca acestea sa provoace un accident din cauza neatentiei ramane crescut. Solutia ar putea veni prin intermediul unei tehnologii inovatoare, care va bloca semnalul terminalului dumneavoastra.


Pro TV ne informeaza ca Dave Teater este cel responsabil cu aceasta initiativa, dupa ce si-a pierdut fiul intr-un accident rutier ce a implicat o soferita care vorbea la telefonul mobil. Revenind la noul serviciu, acesta este bazat pe sistemul GPS, care poate detecta deplasarea automobilului, in care se afla utilizatorul unui telefon mobil.

Gata cu vorbitul la telefon

Dupa ce detectarea a fost realizata, va fi transmis un semnal catre providerul de servicii de telefonie al respectivului client, blocandu-i-se acestuia apelurile, evident, in afara celor de urgenta. Sistemul va sosi pe piata incepand cu anul 2009, disponibil impreuna cu un serviciu ce costa intre 10 si 20 de dolari lunar si va fi oferit in cadrul abonamentelor de telefonie. In plus, pentru a stimula soferii, utilizarea unui astfel de sistem va aduce reduceri ale preturilor asigurarilor auto si ale combustibilor.

Sursa:Stirileprotv.ro

[


Ceilalti au citit si: