Telefonul indian de 4 dolari Freedom 251 are o productie ce costa peste 33 de dolari; Apar reclamații din partea concurenței!

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Sâmbata 20-Feb-2016 12:09:07 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 1541 ori
In aceasta saptamana am fost surprinsi de smartphone-ul indian de 4 dolari Freedom 251, cu siguranta cel mai ieftin device Android din lume. Azi aflam ca el are costuri de productie de peste 33 de dolari.
 
Telefonul indian de 4 dolari Freedom 251 are o productie ce costa peste 33 de dolari; Apar reclamații din partea concurenței!

Astfel, aportul finantarii de la stat e vital pentru scaderea pretului pana la pragul de 4 dolari, se pare. Realizat de catre firma Ringing Bells, acest model ar costa minim 59 de dolari, daca ar fi vandut la pretul sau real. Cu aceasta ocazie ne-am dat si seama ca numele Freedom 251 vine de la faptul ca handsetul costa 251 de rupii.

Exista ceva controverse cu privire la compania Ringing Bells, analistii afirmand ca terminalul e preluat de la firma rivala Adcom si rebranduit. El seamana destul de mult cu modelul Adcom Ikon 4, deja disponibil in India la pretul de 58 de dolari. Intre timp a intrat pe fir si Indian Cellular Association, care investigheaza cum e posibil ca pretul sa fie atat de mic.

Asociatia reprezinta companii ca Apple, Samsung, Microsoft, Lava si Micromax, nemultumite de concurenta considerata neloiala din partea telefonului prea ieftin. Exista si acuzatii ca iconurile aplicatiilor de pe Freedom 251 sunt copiate de pe iPhone.




Ceilalti au citit si: