Telefonia mobila e serviciul cu cele mai multe reclamatii in 2015, publicul roman nefiind multumit de relatia contractuala cu operatorii

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Miercuri 03-Feb-2016 14:49:44 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1177 ori
Se pare ca romanii nu sunt multumiti de serviciile de telefonie si asta o spun chiar cifrele, ce arata ca aproape jumatate dintre reclamatiile primite in 2015 de ANCOM faceau referire la serviciile de acest gen.
 
Telefonia mobila e serviciul cu cele mai multe reclamatii în 2015, publicul roman nefiind multumit de relatia contractuala cu operatorii

E vorba de o crestere procentuala cu 5% fata de anul 2014, iar principala nemultumire e relatia contractala cu furnizorii. La jumatatea anului trecut 22.7 milioane de cartele SIM erau in uz in tara noastra, fie legate de abonamente, fie prepay. ANCOM a primit si solutionat in 2015 peste 2000 de reclamatii de la utilizatori ai serviciilor telecom, cu 19% mai mult decat in 2014.

Cele mai multe reclamatii au facut referire la serviciile RCS & RDS (15%), apoi Telekom Romania Mobile Communications (12%), Vodafone Romania (11%), Orange Romania (10%) si Telekom Romania Communications (10%). Dintre aceste plangeri cele legate de telefonia mobila reprezinta grosul, cu 44%, apoi cele de acces la Internet fix, cu 11% si apoi cele de retransmisie a programelor audiovizuale (9%).

Scriam mai sus ca majoritatea clientilor sunt nemultumiti de relatia contractuala cu aceste firme, adica de derularea, prelungirea sau incetarea contractelor, dar si de neincluderea unor clauze minime obligatorii. Lipsa de raspuns la reclamatii e o inca o problema des menționata.




Ceilalti au citit si: