Telefoane cu camera de 16MP suportand captura 4K? In curand, prin senzorul OmniVision de noua generatie!

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Miercuri 23-Mai-2012 22:01:23 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 325 ori
Daca va considerati uimiti de faptul ca in Japonia telefoanele cu camera de 13 megapixeli sunt un standard, ei bine acum a fost anuntat si un senzor de camera de 16 megapixeli creat pentru smartphone-uri. Senzorul are avantajul ca suporta captura 4K, printre altele.
 
Telefoane cu camera de 16MP suportand captura 4K? În curând, prin senzorul OmniVision de noua generatie!

Producatorul OmniVision este in spatele acestei initiative, anuntand chipurile de camera OV16820 si OV16825, ambele cu suport pentru captura de 16 megapixeli si filmare 4K (quad full HD) la 60 fps. E drept ca exista deja telefoane ca HTC Titan II sau cateva modele Sony japoneze cu camere de 16 megapixeli, dar acestea vor fi surclasate rapid atunci cand se vor lansa terminalele cu suport 4K. Daca pana acum vedeam cate un smartphone ca Nokia N8 fiind folosit jucaus pentru a filma un videoclip de catre o formatie, acum e posibil ca unii dintre marii regizori sa cocheteze cu utilizarea unui handset 4K.

Imaginati-va ca viitorul va fi plin de ecrane Retina si camere de acest fel, iar captura si prelucrarea la nivel inalt vor fi la indemana oricui. Evident, primele cameraphone-uri de acest gen vor costa mult, dar peste 2-3 ani ele vor deveni accesibile tuturor. Noii senzori de camera suporta captura in rafala pentru fotografii de 16 MP, iar senzorii sunt construiti pe baza arhitecturii de pixel 1.34 micro OmniBSI-2.




Ceilalti au citit si: