Tehnologia Liquid lens si display-uri din sticla invizibila prezentate de Nippon Glass la CEATEC 2012 (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Vineri 05-Oct-2012 15:52:33 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 548 ori
Viitorul vine din Japonia, stim cu totii asta si cele mai noi tehnologii provin din tara de bastina a celor de la Sony. De aceea suntem cu privirile atintite asupra showurilor precum CEATEC, care are loc in aceste zile in Japonia si care a inclus si un stand al celor de la Nippon Electric Glass.
 
Tehnologia "Liquid lens" si display-uri din sticla invizibila prezentate de Nippon Glass la CEATEC 2012 (Video)

Acestia au prezentat tehnologia liquid lens, aflata in curs de dezvoltare si "sticla invizibila" pentru display-uri, disponibila deja pe cateva terminale. Aceasta din urma scapa de problema glare-ului, dar si de faptul ca ecranele non glare nu au culori vii, combinand cate putin de la fiecare pentru o imagine foarte vie si nici o problema cu glare-ul. Aparent se folosesc deja panouri de acest gen pe aparate foto deocamdata si pe viitor si pe telefoane si tablete.

Ideea este ca ecranul sa reflecte cat mai putina lumina si in acest moment "sticla invizibila" este folosita in galeriile de arta si drept protectie pentru senzorii camerelor foto. Imaginati-va o tableta sau un telefon cu care nu veti mai avea niciodata probleme in plina bataie a soarelui de luna iulie. Suna bine, nu-i asa? In ce priveste Liquind Lens, aceasta tehnologie implica utilizarea unui camp electric cu energie scazuta pentru a controla orientarea moleculelor de cristal si a schimba focalizarea oferita de o lentila.

Trebuie ca lentila sa fie integrata pe telefoane si webcamuri si sa ofere o focalizare mai buna decat cea actuala. Mai jos aveti si doua demo-uri pentru noile tehnologii.
 






Ceilalti au citit si: