Tehnologia Bluetooth va avansa semnificativ in 2016, jucand un rol important in sistemele Internet of Things

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Sâmbata 14-Noi-2015 15:37:39 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 550 ori
Tehnologia Bluetooth va avansa semnificativ în 2016, jucând un rol important în sistemele Internet of ThingsBluetooth SIG, autoritatea care raspunde de tehnologia Bluetooth, standardele asociate si evolutia acestora a facut o serie de predictii si dezvaluiri cu privire la viitorul acestui tip de conectivitate. Aflam ca in 2016 vom vedea o evolutie la capitolul raza de acoperire si viteza.
 
Acest upgrade se va face pentru o mai buna integrare cu sistemele de tip Internet of Things. Astfel, Bluetooth va acoperi zone mai ample si va suporta si networking mesh. Industrii ca smart home, automatizarea industriala si serviciile bazate pe localizare, dar si infrastructurile smart vor trece la nivelul urmatorul cu ajutorul tehnologiei Bluetooth.

Piata Internet of Things e plasata undeva intre 2 si 11.1 trilioane de dolari ca valoare pana in 2025. Cresterea segmentului va fi accelerata de evolutia tehnologiilor Bluetooth din 2016. Raza de acoperire a lui Bluetooth Smart va creste de pana la 4 ori, transformand experienta smart home si combinand utilizarea la interior cu cea la exterior.

Cresterea de viteza va fi de 100% fara a creste totusi si consumul de energie. Aceste upgrade-uri vor avea un rol insemnat si in industria medicala, printre altele. Noi functii vor primi previewuri in lunile urmatoare.




Ceilalti au citit si: