Publicat: Sâmbata 03-Dec-2011 12:21:46 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 786 ori
Emil DragotaV-am oferit in ultimele luni și un top lunar in care am incercat sa listez cele mai bune telefoane mobile aflate in oferta magazinelor online din Romania. Cel pe luna octombrie il gasiți aici și vedeți cate discuții a starnit.

Topul facut acum include și telefoane ce urmeaza a intra in țara noastra in zilele urmatoare și nu se bazeaza doar pe experiențe hands-on de mai scurta sau lunga durata. Este destul de greu sa faci o ierarhie care sa fie pe placul tuturor. Normal ca aplic o doza mare de subiectivism. Un telefon perfect trebuie sa imbine un hardware de top cu partea software. Telefoanele cu WP7 arata ca este suficient și un procesor single core pentru o experiența fluenta și browsing in viteza.

10. HTC Titan
Pret HTC TitanL-am vazut de curand și mi-a placut. O sa vina vreun carcotaș și o sa spuna ca este uriaș cu cei 4.7 inch ai sai, dar și Galaxy Nexus este prin apropiere cu 4.65 inch. HTC Titan este cel mai puternic smartphone cu Windows Phone 7.5 Mango. Devine și o alternativa la smartblet-urile in genul Samsung Galaxy Note. HTC produce telefoane cu atenție maxima la detaliu și se vede experiența acumulata de-a lungul anilor. Se mai puncteaza și efectul de uimire pe care-l creeaza.

9. Nokia N9
Pret Nokia N9Nu ocupa un loc mai in fața datorita faptului ca MeeGo nu are suport extins din partea finlandezilor și nici macar un viitor. Place ca design și efectul swipe da dependența. Plus ca au pus și un hardware de top: procesor de 1 GHz, 1 GB RAM, accelerator grafic PowerVR SGSX530. Majoritatea celor care l-au testat au spus ca este un produs care devenea hit instant in 2009 sau in 2010, dar in 2011 este nevoie de un sistem de operare matur și nu doar de un exercițiu de stil. Vom vedea in 2012 daca Nokia va porta nu numai designul ci și efectul de swipe pe telefoanele sale cu Windows Phone 7.

8. LG Optimus 3D
Pret LG Optimus 3DSingurul telefon 3D care se strecoara in top. Abia ce a primit 2.3 Gingerbread, dar LG spune ca in 2012 vor porta și ICS pe primul smartphone dual-core 3D din lume. LG a inceput tare și și-a propus multe cu Optimus 2X și 3D. S-au grabit atat de tare ca le-au lansat cu 2.2 FroYo, iar 2.3 Gingerbread a fost promis și s-a lasat așteptat pana la sfarșit de 2011. LG Optimus 3D uimește prin capacitațile sale in a fotografia stereoscopic și prețul nu este deloc rau.

7. HTC Sensation
Pret HTC SensationL-am privit critic pana cand mi s-a oferit ocazia sa-l testez. Sta mai bine in mana decat SGS II și cei 1.1 GB ROM s-au dovedit ok, instalasem peste 50 de aplicații și mai era ceva spațiu. Aduce și Sense 3.0. Inclin sa cred ca era mai bine fara Sense, deși o parte din experiența HTC pe Android se leaga de aceasta interfața. A inceput sa devina prea solicitanta din punct de vedere hardware și la 3.5 au promis ca va consuma mai puțin și va ajunge și pe telefoane single core.

6. HTC Sensation XE
Pret HTC Sensation XEUn HTC Sensation cu tehnologie Beats Audio, un procesor tactat la 1.5 GHz și 4 GB spațiu de stocare plus microSD. Nu l-am vazut la lucru, dar abia aștept sa ajunga. Nu știu sigur daca caștile celebre sunt incluse in pachet. Am ințeles ca ar avea un death grip și pierde semnalul. Sper sa fie un caz izolat și nu o generalizare. Nu am gasit prea multe detalii in acest sens. Precizez inca o data ca nu l-am testat și m-am uitat doar peste partea hardware și peste galeriilor foto și recenziile video gasite online.

5. Motorola Droid RAZR
Pret Motorola Droid RAZRDaca aducea ICS din start intra in top 3. Arata senzațional și ințeleg ca primele exemplare sunt și in țara noastra prin quickmobile.ro și evomag.ro. Cererea este mare. Motorola a ajuns sub sceptrul Google și cu siguranța ca vor ieși telefoane de top din portofoliul sau. Droid RAZR promite mult și sunt curios cum este sa ții in mana o carcasa cu fibre din kevlar. Sper ca nu doar grosimea sa dea efectul de uimire cat și calitatea fabricației. M-aș fi bucurat daca versiunea chineza de 13 megapixeli cu ecran HD venea direct și nu cea de 4,3 inch cu qHD și camera de 8 Megapixeli.

4. Nokia Lumia 800
Pret Nokia Lumia 800Aduce designul pus și pe N9 cu un sistem de operare mai matur - Windows Phone 7.5. Procesorul tactat la 1.4 GHz, camera de 8 Megapixeli. Nokia spera sa fie hit de vanzari și eu zic ca are toate atuurile. Designul și calitatea fabricației este fara reproș, numai sa vedeți cum este montat la milimetru acel display AMOLED. Nokia și Microsoft au facut o treaba buna și daca prețul va mai cobori s-ar putea sa se impuna in liga super-smartphone-urilor. Lumia 800 puncteaza la: design, performanțe, camera foto. Ar mai fi de lucru pe la baterie și managementul consumului de energie.

3. Samsung Galaxy S II
Pret Samsung Galaxy S IIUnul dintre cele mai bune smartphone-uri in 2011. I se poate reproșa rezoluția de doar 480x800 pixeli pe 4.3 inch. Ar mai fi consumul accelerat al bateriei, dar performanțele oferite in testele de benchmark sunt uimitoare. Aduce un display SuperAMOLED Plus de-a dreptul fabulos, performanțe de top, o camera foto care știe sa și filmeze la 1080p, greutate și grosime redusa. Capacul bateriei este facut dintr-un plastic inestetic și striga armonia generala a smartphone-ului plus interfața TouchWiz ajunsa la versiunea 3.0 care mi-aș dori sa dispara, prefer un Android pur in dauna sa.

2. iPhone 4S
Pret iPhone 4SSe vinde ca painea calda și stocurile se epuizeaza rapid. Nu are cel mai puternic hardware, dar pentru un utilizator average nici nu trebuie. Se mișca bine, bateria nu mai este așa rezistenta ca la iPhone 4, dar sunt peste 500.000 de aplicații care te așteapta. Integreaza cel mai puternic GPU din piața. Nu uitați ca pentru acest telefon datorita volumelor fabuloase de vanzari se vor concepe aplicații optimizate in genul Infinity Blade II care acum face furori in App Store. In Android Market nu am dat de aplicații concepute exclusiv pentru dual-core, poate doar in Tegra Zone, dar nu am apucat sa vad daca merge și pe Optimus 2X și nu doar pe tabletele HoneyComb

1. Samsung Galaxy Nexus
Pret Samsung Galaxy NexusNu cred ca exagerez daca spun ca a generat zeci de mii de discuții. V-am adus in premiera mondiala: imagini, clip hands-on cu Samsung Galaxy Nexus și screenshots din Android 4.0. Este un developer phone ce nu va fi deloc ieftin, dar vei ști ca minim 1 - 2 ani de zile primești cele mai noi versiuni de soft ale Android. Il da in spate camera de 5 Megapixeli, dar pentru mine este ok și nu ma intereseaza foarte mult ce ofera un smartphone din acest punct de vedere. Il vad ca un smartphone ce incununeaza experiența Android de pana acum și daca bugetul mi-ar permite l-aș achiziționa fara nicio ezitare.

Aștept opiniile voastre cu maxim interes. 



Ceilalti au citit si: