Publicat: Luni 10-Mar-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 58 ori
Se poate spune ca americanii au devenit mai dependenti de telefoanele lor mobile decat de cele conventionale, iar aceasta trasatura se aplica cu usurinta si romanilor. In cadrul unui studiu efectuat de proiectul Pew Internet and American Life, persoanele chestionate au afirmat ca le-ar fi greu sa renunte la mobile, in comparatie cu renuntarea la serviciile de telefonie fixa.

Am devenit sclavii mobilului ?

Aceste raspunsuri vin la nici 2 ani dupa ce aceleasi persoane afirmau ca serviciile de telefonie fixa sunt cruciale. Studiul a aratat ca 58% dintre utilizatorii de telefoane mobile au trimis sau primit mesaje text, o crestere importanta de la procentul de 41% din aprilie 2006. Intr-o zi normala, 31% dintre posesorii de telefoane mobile trimit SMS-uri si 15% folosesc camera telefonului. In jur de 8% prefera jocurile pe telefon si un procent similar foloseste serviciile e-mail.

Conform aceluiasi studiu, celor chestionati le-ar fi cel mai greu sa renunte la telefon mobil, acesta fiind urmat de Internet si televiziune. Telefonia fixa se plaseaza de abia pe locul 4 in acest top, inaintea emailului. In aprilie 2006, lucrurile stateau diferit in SUA, telefonia fixa fiind pe primul loc, urmata de televiziune, telefonie mobila si Internet. Studiul a fost efectuat pe 2054 de adulti in perioada 24 octombrie - 2 decembrie si are o marja de eroare de 2%.

[


Ceilalti au citit si: