Smartphone-ul modular Project Ara a avut parte de un demo direct de pe scena Google I/O 2015

Stiri Telefoane Google

Publicat: Luni 01-Iun-2015 12:15:05 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 797 ori
Pe langa produsele prezentate zilele acestea in cadrul conferinței I/O 2015, cei de la Google au avut placerea sa ne ofere un preview al telefonului modular Project Ara chiar pe scena amplasata la fața locului. Pentru prezentarea device-ului a fost desemnat Rafa Camargon, inginer in cadrul companiei.
 
Smartphone-ul modular Project Ara a avut parte de un demo direct de pe scena Google I/O 2015

Dupa cum știm deja, intregul concept din spatele telefonului modular presupune schimbarea componentelor device-ului intr-un mod foarte ușor. Astfel, atunci cand dorim sa ne bucuram de o baterie mai mare, sau poate de doua difuzoare stereo pentru o audiție premium, Google ne pune la dispoziție module hardware ce se atașeaza magnetic unui cadru cu circuite.

Acest lucru a fost demonstrat din nou la Google I/O 2015, un material video fiind disponibil mai jos in cadrul acestui articol. Observam cum Rafa Camargon adauga diferite module hardware ca și doua difuzoare, procesor, baterie, respectiv camera foto.
 

Imediat dupa introducerea acestor elemente in cadrul ce avea deja atașat și display-ul, remarcam ca telefonul intr-adevar funcționeaza. Deși este un concept foarte interesant, Project Ara inca nu este raspandit publicului larg pentru moment. Totuși, Google spera ca un program pilot sa fie demarat in aceasta toamna pe piața din Puerto Rico.




Ceilalti au citit si: