Publicat: Vineri 07-Ian-2011 16:25:08 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 413 ori
Skype cumpara Qik - tranzactie de 150 de milioane de dolari (Video)In clipul video de mai jos il puteti vedea pe CEO-ul Skype, Tony Bates anuntand achizitionarea serviciului mobil video Qik, pentru suma de 150 de milioane de dolari. Qik este un popular serviciu de video sharing pe mobil, a carui faima pare a fi starnit interestul gigantului chatului vocal/video pe web si nu numai.
 
Prin aceasta achizitie, Skype ar avea acces la tehnologie de prima mana care ii va imbunatati videoconvorbirile si va face din acest serviciu alegerea ideala pentru posesorii de telefoane mobile. Poate in viitor vom vedea si fanii Apple renuntand la FaceTime in favoarea lui Skype-Qik, asta daca viteza si calitatea imaginii vor fi la parametri ideali.


O prima mutare pe care ar trebui sa o faca Skype ar fi utilizarea de mai putina latime de banda in timpul convorbirilor video 3G, o problema destul de serioasa a acestui serviciu. La aceasta ora Qik are peste 5 milioane de utilizatori, de 10 ori mai multi decat in urma cu un an, in special datorita colaborarii cu branduri mari precum Sprint, Nokia, Samsung sau T-Mobile.




Ceilalti au citit si: