Se reconfirma faptul ca riscul de supra-incalzire pentru HTC One M9 dispare odata cu noua versiune software

Stiri Telefoane HTC

Publicat: Marti 24-Mar-2015 19:24:49 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 498 ori
Saptamana trecuta situația lui HTC One M9 devenea brusc mult mai incerta ca urmare a unor imagini ce au facut valva pe internet. Aceste fotografii ne prezentau cum telefonul atinge temperatura de 55 grade dupa rularea unui test benchmark, in acest caz fiind vorba despre GFXBench.
 
Se reconfirma faptul ca riscul de supra-încalzire pentru HTC One M9 dispare odata cu noua versiune software

Totuși, ca urmare a noului update distribuit de catre HTC pentru modelul One M9 ce se afla pe masa de teste a publicațiilor tech, acest risc de supra-incalzire dispare. Aceeași publicație ce ne prezenta testul facut cu scannerul termic, ne prezinta acum ediția refacut cu smartphone-ul HTC ce ruleaza noul soft.

Observam ca telefonul are temperatura mai scazuta, acesta fiind de 41.7 grade acum. Pentru ca temeperatura sa scada, cei de la HTC au recurs la thermal throttling, proces prin care temperatura maxima de funcționare a telefonului este redusa și astfel riscul de supra-incalzire este evitat.

Totuși, acest lucru inseamna ca procesorul Snapdragon 810 și chip-ul grafic vor funcționa la o frecvența mai mica fața de cea promisa inițial, performanța fiind redusa. Ramane de vazut cum vor fi vanzarile noului model și daca compania taiwaneza va schimba pe viitor chip-ul produs de Qualcomm cu unul MediaTek, sau de ce nu, Exynos.




Ceilalti au citit si: