Samsung si LG lucreaza la sisteme de autentificare pe baza de iris pentru telefoanele mobile

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Joi 18-Iun-2015 21:17:48 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 455 ori
Inca de anul trecut, inainte ca Galaxy Note 4 sa fie lansat se vehicula o informatie ca acel terminal ar fi urmat sa includa un scanner pentru iris. Aceasta metoda de autentificare a fost integrata pe un smartphone abia in acest an, modele ca Fujistu Arrows NX F-04G sau Vivo X5 Pro dand startul acestui trend cu cateva saptamani in urma. Intre timp LG si Samsung perfectioneaza tehnologii similare.
 
Samsung si LG lucreaza la sisteme de autentificare pe baza de iris pentru telefoanele mobile

Aparent Samsung si LG vor integra propriile modalitati de autentificare prin scanare oculara pe terminale ce vor fi lansate in acest an. Nu avem nici o confirmare oficiala, deci totul e la nivel de zvon deocamdata. In trecut se vorbea mult despre scanarea retinei, dar aceea e putin cam complicata, fiind mai greu de ajuns la retina, decat la irisul uman cel expus si unic pentru fiecare persoana.

Entuziasmul scannerelor de amprente a disparut rapid, pentru ca acestea s-au dovedit usor de hackuit si pacalit. E vorba evident de entuziasmul publicului, pentru ca firmele din China continua sa produca terminale cu astfel de senzori pe banda rulanta. Factorul "cool" va fi mare la un model Galaxy Note, Galaxy S sau LG G care va sosi cu un scanner de iris, asta e sigur.

Dar oare merita efortul? Mai util ar fi un senzor care detecteaza presiunea oculara sau diferite afectiuni utilizand analiza globului ocular...




Ceilalti au citit si: