Samsung Group va inregistra profit scazut in acest an, cu 5.35% fata de anul trecut; Samsung Electronics e pe crestere totusi!

Stiri Telefoane Samsung

Publicat: Miercuri 18-Noi-2015 09:56:44 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 372 ori
Samsung Group este un conglomerat sud coreean urias, care fabrica de la vapoare si tancuri la senzori foto si mult apreciate terminale Galaxy S. Ei bine Samsung Group, cu ale sale 12 filiale se pregatesc sa inregistreze profituri scazute in acest an.
 
Samsung Group va înregistra profit scazut în acest an, cu 5.35% fata de anul trecut; Samsung Electronics e pe crestere totusi!

Aparent, grupul ar fi generat profit de 23.36 miliarde de dolari in acest an (conforn predictiilor expertilor), cu 5.35% mai putin decat anul trecut. In schimb profitul operational al Samsung Electronics ar fi crescut cu 8% fata de anul trecut, datorita vanzarilor ridicate de panouri OLED si componente din gama semiconductor.

Se pare ca trimestrul 4 este unul excelent pentru aceasta filiala, de vreme ce profiturile crescusera cu 3% pana in trimestrul 3, dar vor inregistra un salt de 29% in ultimele 3 luni din an. Aflam recent de la analisti mai putin optimisti ca Samsung s-ar putea retrage de pe piata smartphone in maxim 5 ani daca mai continua trendul actual de evolutie al companiilor din China.

Acestea vin cu preturi la jumatate fata de Samsung si hardware identic, cel putin pe hartie, facand viata grea pentru modelele Galaxy. Evolutia Samsung in 2016 va fi foarte interesanta de urmarit pentru ca e greu de imaginat cum va arata urmasul lui Galaxy S6, care e deja un telefon excelent. Sa fi venit vremea flexibilitatii?




Ceilalti au citit si: