Samsung Galaxy S7 Edge Preview: primele impresii despre phablet-ul cu dubla curbura a sasiului, baterie evoluata fata de predecesor (Video)

Stiri Telefoane Samsung

Publicat: Vineri 26-Feb-2016 21:34:39 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 2978 ori
Dupa ce am aruncat o privire asupra lui Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge in Barcelona cu ocazia MWC 2016, e momentul sa le vedem si pe plaiurile mioritice. Astfel, am purces astazi la Media Galaxy Baneasa, unde am putut vedea in actiune Samsung Galaxy S7 Edge si sa ii explorez indeaproape inovatiile.
 
Samsung Galaxy S7 Edge Preview
 
Dupa cum am observat si la Galaxy S7, terminalul e mai comod si mai putin alunecos decat predecesorul, merit al ramei metalice mai bine scoase in relief. Probabil ca un merit are si spatele cu muchi curbate de aceasta data, in stil Galaxy Note 5. Primim un panou din sticla in fata, cu muchii curbate ale ecranului si unul in spate, dar acum diagonala a facut un salt la 5.5 inch, fata de cei 5.1 inch ai predecesorului si ai lui S7.
 
Phablet-ul de fata impresioneaza si prin bateria de 3600 mAh, o crestere cu 1000 mAh fata de modelul de anul trecut. Corpul lui Galaxy S7 Edge e rezistent la apa si praf, primim si slot microSD ca extra, iar acum spatiul virtual destinat muchiilor ecranului a crescut. Astfel, avem doua randuri de iconuri, transparența reglabila si putem vedea mai mult content pentru fiecare aplicatie, spatiul dublandu-se in acea zona.
 
Samsung Galaxy S7 Edge
 
In continuare nu putem folosi decat o singura muchie la un moment dat. Am aruncat o privire asupra variantei cu CPU Exynos aici, cu Android Marshmallow la bord si cel mai nou TouchWiz, care ne permite sa scapam de app drawer daca vrem si nu mai aduce si o aplicatie standard Samsung pentru playback muzical. Va trebui deci sa folosim Google Play Music.
 
Samsung Galaxy S7 Edge
 
Avem softuri Microsoft preinstalate, precum Skype sau oneDrive, iar telefonul arata excelent, ca un automobil de mare viteza, lucru pe care l-am spus si despre predecesor. Posibil sa fie doar o iluzie optica, dar curbura ecranului pare acum mai accentuata. Display-ul e foarte luminos, desi va fi greu sa doboare recordurile gigantice de LUX ale lui S6 Edge si S6 Edge+.
 
Samsung Galaxy S7 Edge privit din spate
 
O alta noutate este camera Dual Pixel de 12 MP din spate cu shutter speed de la 1/24.000 secunde la 10 secunde, captura raw si zoom pana la 8x, dar si deschidere F/1.7. Avem cate doua diode dedicate pentru fiecare pixeli si claritate deosebita a capturilor. Primim si captura Hyperlapse, adica un soi de Time Lapse cinematic in actiune, din mers. In ciuda faptului ca a crescut greutatea si grosimea fata de Galaxy S6 Edge, acest model atinge un sweet spot perfect intre Galaxy S6 Edge si Galaxy S6 Edge+, fiind foarte comod de tinut in mana. Sincer nu cred ca va exista si un Galaxy S7 Edge+ in acest an, modelul de fata fiind excelent echilibrat.
 
Aplicatii preinstalate pe Samsung Galaxy S7 Edge
 
Cantitatea de bloatware a scazut, interfata ramane in mare cam ca si cea a predecesorului, desi parca nuantele sunt mai inchise la culoare. Pretul la Media Galaxy este de aproximativ 3700 lei. O prima impresie pozitiva, aceea de atingere a unui sweet spot in design, a unei capacitati excelente a bateriei si a unei comoditati excelente la utilizare.
 
Samsung Galaxy S7 Edge Preview:
 




Ceilalti au citit si: