Samsung Galaxy S7 Active ar putea oferi doar certificare IP68; ce inseamna acest standard și cat de protejat va fi telefonul?

Stiri Telefoane Samsung

Publicat: Joi 31-Mar-2016 14:26:11 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 937 ori

Aflam saptamana trecuta despre posibilitatea ca Samsung sa vina pe piața foarte curand și cu o ediție Active a flagship-ului Galaxy S7, un telefon ce pe hartie ar trebui sa ofere o rezistența sporita atat la contactul cu apa, cat și la diverse situații extreme intalnite in utilizarea sa intr-un mediu mai diferit de lucru, cum este cazul unui șantier.
 


 

Dupa cum ne dezvaluia chiar Evan Blass, acest nou telefon va sosi cu siguranța cu certificare pentru rezistența la apa și praf, fiind vorba probabil despre standardul IP68 regasit anul trecut și pe modelul S6 Active. Acest lucru inseamna ca telefonul va fi complet protejat contra prafului, dar nu și in intregime atunci cand vine vorba despre rezistența la apa.

Standardul in cauza ne garanteaza ca telefonul poate supraviețui unei scufundari de pana la 1.5 metri pentru o durata de maxim 30 minute. De asemenea, noul smartphone pregatit de catre Samsung ne-ar putea oferi și certificare MIL-STD-810G, standard ce promite ca telefonul va rezista unor situații extreme.

Vorbim despre rezistența la temperaturi foarte scazute / foarte ridicate, rezistența la radiația solara, la presiunea ridicata, dar și la umiditate sau vibrații. Ne așteptam și la o carcasa rugged pentru S7 Active, componenta ce cu siguranța va contribui la capitolul aspect, focusul fiind pus mai degraba pe partea de rezistența.

Lansarea acestei ediții ar putea avea loc chiar in luna iunie, perioada in care modelul S6 Active a fost dezvaluit anul trecut.

Ceilalti au citit si: