Review Sony Ericsson Xperia Active - telefon de luat la piscina, pe munte, la mare si in padure (Video)

Stiri Telefoane Sony Ericsson

Publicat: Joi 24-Noi-2011 21:17:58 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 466 ori
Schimbam obisnuitele smartphone-uri de la Mobilissimo.ro astazi cu un telefon pentru persoanele active si anume Sony Ericsson Xperia Active. Handsetul a fost lansat in luna octombrie, iar britanicii inca il asteapta si in acest moment, deci ne putem considera norocosi ca am pus mana pe el. Avem de-a face aici cu un telefon rezistent la scufundarea in apa si contactul cu praful, care va costa in jur de 1.400 de lei in Romania.
 
Review Sony Ericsson Xperia Active

Terminalul are o agatatoare in partea inferioara, semn clar ca este menit pentru a fi purtat ca un breloc la curea sau la ghiozdan. Reclama sa il prezinta drept un handset pentru skateboarderi, surferi si snowboarderi, care vor supune gadgetul la conditii vitrege. Ati vazut deja un test de rezistenta aici, in care am batut snitele cu Xperia Active, l-am bagat in apa si l-am taiat cu un cutit. Ei bine, telefonul a rezistat cu brio la toate aceste incercari si a supravietuit fara ca macar sa aiba o zgarietura.
 
Sony Ericsson Xperia Active torturat

Aflati ca puteti scufunda acest device sub apa la o adancime de pana la 1 metru, timp de 30 de minute, Xperia Active beneficiind de doua carcase protectoare, una care ii izoleaza componentele si una care ii acopera porturile, camera si difuzorul. Intre cele doua carcase va fi prinsa apa si praful, care isi vor croi totusi drum in interiorul terminalului. Dupa cum puteti vedea, acest nou Sony Ericsson are doua capace pentru singurele sale porturi, cel audio si cel microUSB, acestea fiind protejate de apa si praf. Carcasa device-ului este rezistenta, dar nu prea am fost incantat de butoanele plastificate, care parca nu raspund foarte clar la comenzi.

Desi telefonul este mic ca dimensiuni, el este destul de gros, masurand 16.5 mm in talie si cantarind 110.8 grame. Sony Ericsson Xperia Active vine cu un display LCD de 3 inchi, cu rezolutie de 320 x 480 pixeli, bazat pe tehnologie Bravia Mobile si rezistent la zgarieturi. Terminalul vine cu 320 MB memorie interna, 512 MB RAM, un slot pentru carduri microSD si un card de 2 GB la pachet cu device-ul. La capitolul conectivitate, beneficiem de HSDPA cu download de pana la 7.2 Mbps, WiFi, Bluetooth 2.1, iar creierul acestui telefon este un procesor Snapdragon de 1 GHz.
 
Sony Ericsson Xperia Active, hardware

Noul Xperia pentru oameni activi ruleaza Android 2.3 Gingerbread cu interfata personalizata de Sony Ericsson, in stilul telefoanelor din seria mini. Asta inseamjna ca avem acele Smart Corners, o idee originala si foarte buna pentru administrarea spatiului pe ecran. Ce inseamna acest lucru? In cele 4 colturi ale ecranului din meniurile Home vom avea o zona in forma de semicerc in care putem plasa shortcuturi catre aplicatii, pana la 4 in fiecare colt. Astfel, economisim spatiu pe ecran si timpul pierdut pentru cautarea aplicatiilor in lista lor.

Ca de obicei, Sony Ericsson ne ofera widgeturi unice, precum cel vreme, cele calendar, de socializare si altele. Functiile TimeScape si MediaScape sunt la posturi, prima oferind o lista de scroll verticala cu statusuri de pe Facebook, tweeturi, SMS-uri primite si apeluri ratate si a doua oferind o alta lista verticala de thumbnailuri ale fotografiilor si clipurilor video din memoria handsetului. Xperia Active mai vine si cu radio FM stereo, functia Track ID de recunoastere a melodiilor, GPS, busola si o baterie Li-Ion de 1200 mAh, care va va oferi 4-5 ore de convorbiri. Convorbirile se aud destul de bine, dar m-a dezamagit difuzorul acestui terminal, care la volum ridicat tinde sa scada in claritate.
 
Busola pe Sony Ericsson Xperia Active

Retineti ca telefonul nu are camera frontala, dar camera sa principala de 5 megapixeli face o treaba excelenta, cum rar se intampla in ziua de azi. Senzorul de 5MP vine cu autofcus, blit LED, touch focus, geotagging, stabilizator de imagine, detectare faciala si de zambet si multe efecte si setari. Iata o mostra foto chiar aici:
 
Mostre foto Sony Ericsson Xperia Active

Şi nici captura video nu e mai prejos, camera lui Xperia Active fiind capabila de captura video 720p HD si aratand chiar bine, dupa cum dovedeste si acest exemplu:
 

In plus, ca si pe restul de modele noi Sony Ericsson, sau pe cele care au primit cel mai nou update software, Xperia Active vine cu functia de panoramare 3D. Cu aceasta puteti face o fotografie la orizont, facand panning cu telefonul si alipind fotografiile facute in timp real. Rezultatul este o imagine 3D, care poate fi vazuta ca atare pe monitoarele si televizoarele compatibile. Mai remarc si ca telefonul vine fara suport DivX si Xvid si care o busola multifunctionala, ce include si un GPS detaliat si multiple vizualizari ale instrumentului de orientare.

Playback-ul video si audio functioneaza fara probleme pe acest telefon, care isi poate folosi blitul pe post de semnalizare de urgente. Astfel, cu aplicatia lanterna, veti putea trimite mesaje luminoase tip SOS, Strobe sau Pulse, daca va pierdeti in padure. Dupa cum am spus, Xperia Active este un telefon pentru persoane active si m-a surprins faptul ca el nu are pic de lag si ca in ciuda dimensiunilor este un telefon ce poate fi folosit cu usurinta si de catre o persoana cu maini mari si care este obisnuita cu un HTC Titan de exemplu.
 
Xperia Active este rezistent la apa

Am apreciat la acest device rezistenta sa la praf, socuri, apa si zgarieturi, iar ce nu am apreciat a fost bateria si faptul ca atunci cand scufundam handsetul in apa, butoanele capacitive nu mai sunt active. In schimb, prin tehnologia Sony Wet Finger Tracking, putem naviga pe touchscreen, chiar si cand acesta este acoperit cu apa. Per total Xperia Active este un telefon bun, care primeste recomandari pozitive de la Mobilissimo.ro si pe care il puteti achizitiona, daca sunteti genul de persoana care petrece mai mult timp afara decat in casa.
Il puteți cumpara la prețul de 1.402 lei de la QuickMobile.ro Review Sony Ericsson Xperia Active:
 




Ceilalti au citit si: