Review Sony Ericsson Live With Walkman - intoarcerea lui Walkman, dar si coborarea sa catre low end (Video)

Stiri Telefoane Sony Ericsson

Publicat: Duminica 27-Noi-2011 00:59:54 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 478 ori
Brandul Walkman are o sonoritate deosebita, mai ales pentru copiii anilor 90, cu playerele cu casete la purtator... Şi apoi au urmat MP3 playerele cu acelasi nume de la Sony Ericsson si telefoanele din seria Walkman. Pentru o perioada parea ca seria a disparut, asemeni lui Cybershot, dar iata ca ea revine, sub forma unui soi de Xperia Mini muzical, daca vreti. Astfel, Mobilissimo.ro va prezinta recenzia lui Sony Ericsson Live With Walkman, un telefon muzical cu pret de 3 ori mai mic decat cel al lui HTC Sensation XE.
 
Review Sony Ericsson Live With Walkman

Fiindca Sensation XE a fost ultimul telefon muzical caruia i-am facut review, tentatia ar fi sa le comparam pe cele doua. Totusi, aceste terminale joaca in ligi diferite... Pe Live With Walkman il vad mai degraba un device mid-end, asta si datorita pretului de aproximativ 200 de euro. Din start trebuie remarcat ca la acest terminal difuzoarele stereo sunt punctul forte si au un volum ridicat si claritate deosebita a sunetului, cum doar la un XpressMusic mai vedeai in zilele bune ale Nokia.
 
Sony Ericsson Live With Walkman

Din pacate castile cu care vine acest model Sony Ericsson nu sunt la fel de performante si telefonul a sunat chiar mai bine cu alte casti, precum cele de la iPod. Sony Ericsson Live With Walkman este un telefon de mici dimensiuni, fiind totusi destul de gros pentru marimea sa per ansamblu. Terminalul masoara 14.2 mm in grosime, cantareste 115 grame si vine cu un display touch de 3.2 inchi. Acest display suporta o rezolutie de 320 x 480 pixeli si nu este chiar cel mai reusit ecran cu care am luat contact. In primul rand, el sufera de glare si apoi unghiurile sale de vizualizare sunt teribile...

Live With Walkman soseste cu 320 MB memorie interna, 512 MB RAM, un card de 2 GB la pachet, conectivitate HSDPA, WiFi, DLNA si Bluetooth 2.1. Cardul de 2 GB nu va fi niciodata de ajuns pentru un meloman care doreste sa aiba discografiile preferate la purtator, asta e sigur. In interiorul acestui nou Walkman gasim un procesor Snapdragon de 1 GHz, care isi face treaba rezonabil, destul cat lagul interfatei sa nu fie prea mare. Handsetul ruleaza Android 2.3 cu interfata personalizata cu acele Smart Corners pe care le-am vazut si la Xperia Active.
 
Review Sony Ericsson Live With Walkman - întoarcerea lui Walkman, dar si coborârea sa catre low end (Video)

In fiecare dintre cele 4 colturi ale meniurilor Home exista o zona in forma de semicerc in care puteti plasa scurtaturi catre aplicatiile telefonului, pentru a face utilizarea mai user-friendly. Aceasta este functia Smart Corners, care va ofera la indemana pana la 16 aplicatii in colturile ecranului, scapandu-va de cautarea printre zeci de aplicatii intr-o lista uriasa, pe un ecran mic. Evident, obisnuitele functii TimeScape si MediaScape de la Sony Ericsson sunt prezente. Prima integreaza tweeturi, statusuri de Facebook, SMS-uri si apeluri ratate, toate intr-un singur meniu sub forma de thumbnailuri in coloana verticala scrollabila.
 
Review Sony Ericsson Live With Walkman - întoarcerea lui Walkman, dar si coborârea sa catre low end (Video)

MediaScape face acelasi lucru cu imaginile si clipurile video de pe telefon, oferind tot o coloana verticala de imagini capabila de scroll. De remarcat faptul ca TimeScape a ajuns la versiunea 4.0 si a mai scapat de buguri. Telefonul mai vine cu radio FM stereo, care suna rezonabil si permite identificarea destul de rapid a posturilor radio. In plus, folosind functia Track ID, puteti identifica melodia auzita la radio, fiindu-va oferite si optiuni de cumpararea, partajare pe Twitter sau cautare pe YouTube a melodiei descoperite.
 
Sony Ericsson Live With Walkman - camera

Live With Walkman dispune de o baterie Li-Ion de 1200 mAh, care ofera cam 5 ore de convorbire, iar cu o administrare atenta, puteti ajunge la o zi de functionare pe acest micut telefon. La capitolul camera acest terminal nu sta rau, deoarece vine cu un senzor de 5 megapixeli, cu autofocus, blit LED, geotagging, stabilizator de imagine si numeroase optiuni foto. Iata o mostra de fotografie realizata cu Live With Walkman:
 
Mostre foto Sony Ericsson Live With Walkman

In ce priveste captura video, noul Walkman ne pune la dispozitie inregistrare 720p, dar nu pot spune ca am fost impresionat de aceasta captura, mai ales cand vine vorba de trecerea de la un nivel de luminozitate la altul. Iata o mostra:
 

Fiindca acesta este un model Walkman, evident avem la dispozitie playerul audio cu acelasi nume, care pe langa egalizatorul pe care il gasim pe toate telefoanele Sony Ericsson ne ofera si setarea audio Sony xLoud, pentru un volum ridicat, dar aceasta functie am avut-o si pe Xperia Active, deci nu sunt impresionat. M-as fi asteptat la setari deosebite sau vreo functie audio care sa scoata in evidenta acest terminal... In schimb, primim un buton fizic Walkman in partea superioara a telefonului, pe care daca il apasam, oriunde ne-am afla in meniu suntem dusi direct catre playerul Walkman.

Ca ultima mentiune despre player, el dispune si de o optiuni de efecte luminoase, prin intermediul unei zone circulare din partea superioara a telefonului. Acesta se va ilumina in functie de ritmul melodiei ascultate, oferindu-i device-ului un look cool si... disco. Ce am observat si la Xperia Active si la acest model este ca daca tinem butonul Power apasat, pe langa faptul ca putem inchide/deschide telefonul, avem acum si optiunea de a realiza un screenshot.
 
Sony xLoud

Per total acest Walkman este o dezamagire fata de ce a reprezentat brandul de telefoane muzicale candva, dar totusi la un pret de 200 de euro el reprezinta un inlocuitor rezonabil de smartphone. Va permite sa socializati, sa navigati pe web, sa va uitati la clipuri pe YouTube, sa ascultati muzica si radio, deci toate functiile unui device modern. Din pacate, carcasa care scartaie, ecranul dezamagitor si castile mediocre scad valoarea acestui music phone. In final alegerea apartine impatimilor brandului de music phone...

Preț Sony Ericsson Live With Walkman: 932 lei
 
Review Sony Ericsson Live With Walkman:




Ceilalti au citit si: