Putem fi civilizati... si mai interconectati, cu ajutorul pubelei care ne rasplateste cu WiFi (Video)

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Luni 17-Aug-2015 21:23:48 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 763 ori
E cunoscuta dorinta romanului de a fi mereu conectat la Internet, dar in acelasi timp e cunoscut si un obicei mai rau al unora dintre concetatenii nostri: aruncatul gunoaielor pe jos. Cum putem combina un defect cu o pasiune? Prin pubela care iti ofera codul pentru WiFi daca arunci unde trebuie gunoaiele.
 
Putem fi civilizati... si mai interconectati, cu ajutorul pubelei care ne rasplateste cu WiFi (Video)

Initiativa a fost pusa in aplicare in India, in cadrul unui festival muzical, despre care aflati mai multe detalii din clipul de mai jos. Pe numele sau "WiFi Trash Bin", inventia permite afisarea parolei WiFi in momentul in care cineva arunca gunoiul in pubela. Fondat de catre Prateek Agarwal si Raj Desai, acest proiect a venit din faptul ca acestia au calatorit in locuri precum Danemarca si Finlanda si au remarcat ca de la curatenie se ajunge si la o schimbare de atitudine.

Festivalurile muzicale au o problema cu gunoiul si au o problema si cu semnalul WiFi, de aceea combinarea celor doua probleme duce la o... solutie. Experimentul e finantat de operatorul MTS si va fi testat in cadrul festivalurilor ce urmeaza sa aiba loc in India. Ar fi bun ceva de genul si pe plajele de la noi, mai ales in Vama Veche... nu credeti?
 




Ceilalti au citit si: