Primele procesoare de 2GHz vin pe mobil la anul, inainte de trimestrul 2: Samsung Exynos 5250 printre ele!

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Miercuri 30-Noi-2011 18:56:57 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 243 ori
Samsung a anuntat urmatorul pas al evolutiei procesoarelor mobile si anume Exynos 5250, unul dintre primele, daca nu chiar primul CPU de 2 GHz pe un terminal mobil. Chipurile Exynos au frecvente de 1 GHz, 1.2 GHz si 1.5GHz pana acum si toate au functionat perfect in cadrul seriei Galaxy S, astfel ca o noua varianta de CPU este binevenita.
 
 Primele procesoare de 2GHz vin pe mobil la anul, înainte de trimestrul 2: Samsung Exynos 5250 printre ele!

Retineti ca producatorul sud-coreean a tinut sa precizeze ca noua tehnologie este mai degraba destinata tabletelor high-end, dar am putea sa o gasim si pe cateva smartphone-uri. Poate chiar il vom gasi pe Exynos 5250 pe Samsung Galaxy Sleek, device-ul care tocmai a fost brevetat de producatorul asiatic cu cateva zile in urma, in ce priveste brandingul.

Ma astept ca anul viitor procesoarele de 2GHZ sa devina nou standard, pe masura ce ne pregatim si de standardizarea CPU-urilor quad core. Noul chip va oferi suport pentru display-uri cu rezolutii de 2560 x 1600 pixeli, deci tabletele vor avea un afisaj fantastic si ce sa mai vorbim de handseturi. Poate ca la CES 2012 vom vedea si primele terminale cu astfel de procesoare si sunt curios aici ce va aduce Samsung in plus liniei de tablete Galaxy Tab, in afara de CPU... poate o camera mai buna, ecran 3D, camera 3D?




Ceilalti au citit si: