Prezentare Google Chromecast 2.0 (2015): micul puc de hockey care va deveni centrul tau de divertisment, streaming si mirroring (Video)

Stiri Telefoane Gadgets

Publicat: Luni 21-Mar-2016 13:06:48 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 711 ori
Dupa ce am testat Chromecast Audio, e momentul acum sa aruncam o privire asupra lui Google Chromecast 2.0 (2015), urmasul Chromecastului cel original de la Google. Lansat anul trecut, acest device ce aduce cu un puc de hockey are atat rolul de a fi centrul tau de streaming din sufragerie, cat si inlocuitor de consola de jocuri.
 
Google Chromecast 2.0 (2015)

Ideea de dongle care se conecteaza la TV prin HDMI s-a pastrat, doar ca designul e mai rafinat acum, circular și cu o sectiune dedicata HDMI. Acest dongle aduce si compatibilitate cu retele WiFi de 5 GHz in plus fata de predecesor, avand avantajul interferentelor mai scazute. Prin intermediul accesoriului veti putea face streaming din Netflix, dar si din YouTube, Spotify sau Pandora, eventual jocuri precum Just Dance Live.

Fie ca aveti un iPhone, iPad sau un device cu Android, puteti face casting direct catre televizorul cu diagonala mare. In plus va puteti trimite si discografia sau serialele de pe PC catre TV prin solutia media server Plex. Playbackul e controlat de pe telefon sau tableta si totul are un setup foarte intuitiv.
 
Prezentare Google Chromecast 2.0

Trebuie doar instalata aplicatia Chromecast si apoi sa ne conectam la device-ul nostru si sa selectam reteaua WiFi proprie. In cazul in care nu aveti chef de streaming video, puteti reuni cei dragi in fata TV-ului, unde puteti vedea galerii de poze de familie, folosind functia Backdrop. Ea permite setarea pentru afisare pe ecran a unor galerii foto personale de pe Flickr, Google Photos sau Facebook, chiar si cu rol de screensaver.

Conceptul de mirroring se aplica si el aici, practic inlocuind cablul HDMI de la laptop sau PC la televizor cu dongle-ul si aplicatia. Din Chrome puteti face casting de pe PC apasand pe "Cast Entire Screen", iar extensiile vor aduce cu usurinta serviciile preferate pe ecranul cel mare. Exista si posibilitatea de casting cu muzica din Google Play Music sau fotografii din Google Photos, spre exemplu.
 
Google Chromecast 2.0 (2015)

In momentul cand incepe playbackul din Play Music, el va continua si daca folositi tableta sau telefonul pentru alte taskuri sau inchideti ecranul. Chromecast 2015 costa in jur de 200 lei, are un diametru de 2 inch si vine cu spate magnetic ce poate fi alipit de partea din spate a televizorului, iar alimentarea se face de la priza sau de la portul USB al televizorului.

Facilitatea e cuvantul cheie aici si dupa ce ati vazut seriale si jucat Angry Birds pe TV cu Chromecast ca intermediar nu veti vrea sa mai reveniti la metodele rudimentare din trecut. Ca sa nu mai vorbim ca in acest mod un televizor Full HD non smart poate deveni smart si sa ofere multe functii ce i-ar fi altfel inaccesibile. [FORUM]

Iata și niște prețuri "naturalizate" ale lui Google Chromecast 2.0:
QuickMobile.ro Cel.ro eMAG.ro evoMAG.ro Compari.ro
 
Prezentare Video Google Chromecast 2.0 (2015)
 




Ceilalti au citit si: