Preţurile mici au distrus pieţele de telecomunicaţii din Grecia şi România, consideră Liliana Solomon, fostul CEO Vodafone România

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Marti 23-Noi-2010 21:37:44 - Autor: Bujor Popa - Afişat de: 146 ori
Liliana SolomonÎnainte de a-şi prelua noile atribuţii, fostul CEO Vodafone România, Liliana Solomon, promovată pe segmentul European, face o trecere în revistă a problemelor şi a situaţiei companiei pe care a condus-o, dar şi a pieţei de telecomunicaţii din România. Liliana Solomon consideră că cea mai mare problemă din domeniu sunt preţurile foarte mici. “Preţurile sunt foarte jos. Întrebarea este cum reuşeşti, practic, să menţii o anumită profitabilitate într-o piaţă unde preţurile sunt atât de jos. Diferenţierea prin preţ nu este sustenabilă, pentru că preţul poate fi imitat imediat. Deci, diferenţierea nu se va mai face prin preţ, ci prin calitate, prin calitatea reţelei”, atrage atenţia Liliana Solomon.

În viziunea acesteia , tarifele mici au dus chiar la distrugerea unor pieţe şi va creea probleme pe termen lung: “Singurul lucru care cred că este păcat, este că sunt două pieţe care au fost complet distruse. Grecia şi România. Şi problema nu este de short term. Problema este ca într-o piaţa, unde preţurile ajung la un nivel care sunt atât de derizorii, la un moment dat, te întrebi dacă investitorii vor continua să investească la fel ca şi în anii precedenţi".

Cu toate acestea, Liliana Solomon incheie intr-o nota pozitivă analiza pieţei de telecomunicaţii, prin prisma situaţiei Vodafone România: ." În România generăm bine cash, pentru că Vodafone România a performat foarte bine, sigur, în contextul economic existent , iar această companie are o reputaţie foarte bună în grupul Vodafone şi are toate opţiunile strategice deschise.(...) faptul ca noi avem toate opţiunile deschise, cred că e un rezultat foarte bun(...)Deci, eu personal cred că ceea ce a fost mai rău, a trecut,dar rămâne de văzut ce se va întâmpla în 2011".




Ceilalti au citit si: