Politistii din NYPD primesc tablete si telefoane cu Windows pentru a lupta contra criminalitatii

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Sâmbata 25-Oct-2014 19:37:17 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 885 ori
NYPD a primit o serie de telefoane si tablete Windows in cadrul unei noi initiative de a echipa politistii cu cele mai moderne terminale. Primarul Bill de Blasio a anuntat la finalul acestei saptamani ca toti cei 35.000 de politisti din New York vor primi terminale mobile.
 
Politistii din NYPD primesc tablete si telefoane cu Windows pentru a lupta contra criminalitatii

Va fi desfasurat un program in valoare de 160 de milioane de dolari, sub numele de NYPD Mobility Initiative, care va aduce 6000 de tablete ultrarezistente pe masinile de politie. Terminalele vor fi conectate la retele celulare, iar folosindu-le, autoritatile vor putea cauta infractori si accesa bazele de date din mers. In plus, telefoanele si tabletele NYPD vor afisa apeluri la 911 in timp real, inclusiv anumite mentiuni legate de cazuri si informatii contextuale.

Gadgeturile vor avea atasate scannere de amprente, iar printre modelele alese se numara telefoane Lumia, tablete Panasonic Toughpad si modele Toughbook. Pana acum nu exista vreun model Windows Phone cu scanner de amprente pe piata, dar acesta ar putea debuta in arsenalul celor de la NYPD.




Ceilalti au citit si: