Planurile Google pentru anul viitor includ și integrarea lui Chrome OS in Android; noul produs ar putea fi prezentat anul viitor la I/O 2016

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Vineri 30-Oct-2015 11:53:46 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 483 ori
La data de 7 iulie 2009, cei de la Google dezvaluiau un nou produs software, și anume sistemul de operare Chrome OS. Acest din urma OS avea sa ajunga ulterior la pachetul unor notebook-uri de buget dezvoltate de diferiți parteneri hardware, cum este cazul Asus, Haier, Samsung sau chiar și Dell.
 
Planurile Google pentru anul viitor includ și integrarea lui Chrome OS în Android; noul produs ar putea fi prezentat anul viitor la I/O 2016

Din cate se pare, Chrome OS va disparea anul viitor de pe piața, moment in care Google planuiește un soi de inlocuire a sa. Mai precis, gigantul IT dorește integrarea lui Chrome OS in Android, sistem de operare ce va avea parte de un preview in cadrul conferinței dezvoltatorilor Google I/O din 2016.

Prin aceasta alipire a celor doua sistem de operare, vom avea posibilitatea de a rula Android pe laptop-uri, moment in care actualele dispozitive denumite chromebook, vor primi și un nume nou menit sa reflecte noul OS adus la pachet.

Din cate aflam, aceasta mișcare a celor de la Google, reprezinta o modalitate de reducere a numarului de platforme independente. Presa americana susține și faptul ca noul sistem de operare va ieși pe piața undeva in anul 2017. 




Ceilalti au citit si: