Pico proiectoarele si alte accesorii portabile pentru telefoane vor fi hituri in urmatorii ani

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Vineri 07-Aug-2009 11:47:03 - Autor: Alex Stanescu - Afisat de: 245 ori
Analistii de piata de la iSuppli Corp afirma ca micile pico proiectoare incorporate in terminale ca smartphone-urile vor ajunge chiar la cifre de vanzare de 60 de ori mai mari decat cele actuale, in urmatorii 4 ani.

Pico proiectoarele si alte accesorii portabile pentru telefoane vor fi hituri in urmatorii ani

Vanzarile de proiectoare Pico incorporate vor ajunge la peste 3 milioane de unitati in 2013, in comparatie cu cele 50.000 de unitati vandute in acest an, sau cel putin asa afirma specialistii. Conform iSuppli, pico proiectoarele sunt acele modele care cantaresc mai putin de 1 kilogram si au un volum de doar 983 centimetri cubi, fara baterie.

In ciuda marimii lor reduse, aceste proiectoare pot afisa imagini clare si cu luminozitate impresionanta, atingand chiar si o diagonala de 50 de inchi. Initial aceste produse isi vor gasi locul doar pe piata oamenilor de afaceri, care au nevoie de proiectoare pentru prezentari de pe laptopuri, smartphone-uri sau PDA-uri. Totusi, in curand ele vor tenta tot mai multi consumatori de rand, care vor dori sa proiecteze site-uri, aplicatii si filme.

Samsung a dat tonul inovatiilor de acest gen, prezentand smartphone-ul Show in cadrul CES 2009, din ianuarie. Terminalul este vandut la ora actuala doar in Korea de Sud si incorporeaza un pico proiector bazat pe tehnologia celor de la Texas Instruments. Intre timp, Nikon tocmai a anuntat si prima sa camera foto cu proiector incorporat, modelul Coolpix S1000pj, semn ca trendul se extinde.

via gsmdome


Ceilalti au citit si: