Orange si Vodafone vor instala sute de antene noi - consecinte ale licitatiei pentru licente din vara

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Marti 10-Apr-2012 17:20:06 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 665 ori
Se pare ca macar unul dintre cei doi mari operatori de telefonie mobila, Orange sau Vodafone va trebui sa instaleze in doar cateva luni peste 800 de antene noi pentru a mentine nivelul actual de servicii. Şi asta fara a lansa servicii 4G... Instalarea vine ca urmare a conditiilor impuse de stat la licitatia din aceasta vara pentru licente de telefonie mobila pe urmatorii 15 ani.
 
Orange si Vodafone vor instala sute de antene noi - consecinte ale licitatiei pentru licente din vara

Se discuta si despre deconectarea unor clienti in cazul in care companiile nu vor instala rapid antenele si la costuri ce se pot ridica la 100 de milioane de euro pe operator. Evident, aceasta este situatia cea mai rea care se poate intampla, iar jumatate dintre antenele de montat se afla in mediu urban. Statul roman va lua o decizie in cateva saptamani cu privire la forma finala a caietului de sarcini pentru licitatia care va stabili care sunt operatorii ce vor oferi servicii telecom pana in 2029.

In joc este o piata de 40 de miliarde de euro, iar jucatorii principali sunt Vodafone si Orange. Sunt curios daca acesti operatori vor reusi sa conteste cerintele caietului de sarcini, care ii obliga sa instaleze sute de antene in doar cateva luni, sau se vor conforma cerintelor...




Ceilalti au citit si: