Publicat: Vineri 06-Apr-2012 15:57:17 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 355 ori
Bogdan Chiritoiu, presidentele Consiliului Concurentei deplange modul in care operatorii din Romania aleg sa isi plateasca amenzile. Spre exemplu, CC (Consiliul Concurentei) a dat anul trecut 300 de milioane de euro amenda, din care Vodafone Romania si Orange Romania au de platit 20 de milioane.
 
Orange si Vodafone amendate cu zeci de milioane de euro de Consiliul Concurentei

Totusi, seful CC se declara dezamagit ca instanta a acceptat ca operatorii sa nu plateasca amenda imediat. La procesele recente Consiliul a reusit de abia sa incaseze 10 milioane de euro si asta din procese vechi. La inceputul anului trecut aflam ca Orange si Vodafone sunt investigate pentru abuz de pozitie dominanta inca din 2006 si ca ar putea fi amendate cu pana la 10% din cifrele de afaceri pe 2010. E vorba aici despre micii operatori care nu beneficiaza de tarife de interconectare rezonabile, in colaborarea cu Vodafone si Orange.

Un caz este cel al companiei de telefonie fixa NetMaster Communications, care acuza atat Vodafone, Orange cat si Romtelecom de practici anticoncurentiale. Orange si Vodafone ar fi interzis accesul operatorului Netmaster la serviciul de terminare a apelurilor internationale si nationale in retelele acestor doi operatori. Sa vedem si cand vor intra in vigoare aceste amenzi, deoarece in acest moment, acuzatii par a fi scapat de ele temporar...




Ceilalti au citit si: