Publicat: Joi 26-Iun-2008 - Autor: Cornel Tupac - Afisat de: 72 ori
BlykReuters ne informeaza ca primul operator de telefonie finantat exclusiv din reclame, Blyk, va intra pe piata germana, spaniola si belgiana anul viitor, dupa cum declara chiar reprezentantii companiei.

Blyk este o initiativa finlandezo-britanica, ce va oferi apeluri gratuite si mesaje text publicului cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, in schimbul reclamelor vizionate. Compania este un pionier in domeniul sau si se pare ca operatorii se pregatesc sa intre in era reclamelor mobile, ajutati de tehnologii noi si de telefoanele avansate de pe piata. Germania si Spania sunt printre cele mai mari piete ale reclamelor din Europa, in vreme ce investitiile in reclame pe cap de locuitor sunt impresionante in Belgia.

De remarcat este faptul ca Blyk are deja peste 100.000 de clienti tineri, oferindu-le 217 mesaje text si 43 de minute de apeluri vocale pe luna, in schimbul primirii a pana la 6 mesaje publicitare pe zi. Printre firmele care si-au cumparat spatiu publicitar in aceste mesaje se numara Adidas, L'Oreal sau Manchester United. Conform studiilor efectuate de catre analisti, piata reclamelor mobile va atinge sume cuprinse intre 1 si 24 de miliarde de dolari in urmatorii 4 ani. La urma urmei, exista 3 miliarde de utilizatori de telefoane mobile in lume si ar fi pacat ca potentialul acestei piete sa nu fie exploatat.

[


Ceilalti au citit si: