O companie din Marea Britanie lucreaza la un display pentru smartphone care nu consuma energie

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Marti 24-Noi-2015 21:41:06 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 669 ori
Sunt sigur ca stiti sau ca macar banuiti care e cel mai mare consumator de energie pe smartphone-urile noastre. Este vorba despre display, care vine de altfel si cu numeroase optiuni si functii care ii scad consumul. Ei bine o companie din Marea Britanie ar putea avea solutia pentru un consum redus definitiv.
 
O companie din Marea Britanie lucreaza la un display pentru smartphone care nu consuma energie

Pe numele sau Bodle Technologies, firma cu provenienta din cadrul Universitatii Oxford lucreaza la un panou de ecran care nu necesita deloc energie electrica. In acelasi timp acest ecran va fi lizibil si capabil sa afiseze continut in bataia directa a soarelui. Compania se afla deja in discutii cu mai marii de pe piata smartphone, dar nu avem si nume deocamdata in ecuatie.

Acest startup e decis sa pastreze secretul legat de tehnologie, dar stim ca ideea de baza e similara cu tehnologia folosita pentru a rescrie DVD-uri si va folosi impulsuri electrice pentru a crea ecranele in cauza. Doctor Peiman Hosseini considera ca aceasta tehnologie ar putea avea impact asupra smartphone-urilor si smartwatch-urilor.

In plus, el vede o utilizare si la cladiri, pentru ferestre smart, care vor bloca infrarosiile, pastrand cladirile reci si fara aer conditionat.




Ceilalti au citit si: