Nokia redevine cea mai mare companie finlandeza, dupa o absenta de 2 ani din locul fruntaș; 2015 a adus o crestere semnificativa de vanzari

Stiri Telefoane Nokia

Publicat: Luni 15-Feb-2016 19:21:18 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1605 ori
Nokia a redobandit recent titlul de "cea mai mare companie finlandeza", dupa o perioada in care fusese depasita de un gigant petrolier nordic (Neste Oil). Candva Nokia era in top 5 al celor mai apreciate sau valoroase branduri din lume, dar dupa vanzarea Nokia Devices brandul a fost erodat serios. Se pare ca asistam acum la o revenire in forta.
 
Nokia redevine cea mai mare companie finlandeza, dupa o absenta de 2 ani din locul fruntaș; 2015 a adus o crestere semnificativa de vânzari

Dupa o perioada de restructurari si consolidari ale segmentelor care mergeau bine, Nokia si-a gasit in sfarsit directia. Cu Nokia HERE vandut catre producatorii auto germani si Nokia Devices devenit istorie, finlandezii se axeaza acum pe un portofoliu urias de brevete, dar si tehnologiile legate de conectivitatea viitorului, precum 5G. Aici intra in ecuatie achizitia Alcatel-Lucent, care a inceput sa atraga investitori.

Aflam si ca Nokia Technologies a avut o crestere de vanzari de 170% in trimestrul 4 al anului trecut. Per total Nokia a avut vanzari nete de 12.5 miliarde de euro anul trecut, in crestere cu 700 de milioane fata de 2014. Nokia Networks a crescut cu 5% in trimestrul 4 si 3% pe intreg anul. Integrarea Alcatel-Lucent in businessul Nokia deschide accesul la pietele aflate in crestere rapida.

Ericsson si Cisco au reactionat printr-un parteneriat la ascensiunea noului duo, iar analistii prezic o crestere anuala de 10% pentru Nokia in urmatorii ani. Dupa 2018 vor incepe testele si demonstratiile pentru tehnologia 5G, unde se vor duela in inovatii Samsung, Huawei, Ericsson si Nokia. In plan secundar exista probabil si proiecte hardware, Nokia nemaiavand obligatii fata de Microsoft incepand cu trimestrul 4 al acestui an.

De atunci vor putea folosi brandul propriu pentru produse hardware, probabil realizate de parteneri OEM din China. Viitorul suna excelent pentru finlandezi!




Ceilalti au citit si: