Noi detalii despre planurile Vodafone cu privire la achiziția companiei Liberty Global (UPC) sunt dezvaluite de Bloomberg

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Sâmbata 29-Noi-2014 17:59:44 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 679 ori
Dupa ce anterior, mai precis in luna septembrie a acestui an, o serie de prime detalii cu privire la posibila achiziție a companiei Liberty Global de catre Vodafone, ajungeau pe web, astazi, cei de la Bloomberg ne aduc noi informații despre planurile operatorului britanic de a fi cu un pas mai aproape de o tranziție la o rețea All-IP.
 
Noi detalii despre planurile Vodafone cu privire la achiziția companiei Liberty Global sunt dezvaluite de Bloomberg

Prin intermediul unei astfel de rețele All-IP, Vodafone va putea oferi o gama larga de servicii integrate printre care se numara telefonia mobila, telefonia fixa, IP TV și internetul prin cablu, respectiv internetul mobil, servicii din ce in ce mai cerute de catre consumatori ca urmare a evoluției tehnologiei.

Astfel, aceasta achiziție a Liberty Global, companie prezenta in 12 țari europene prin intermediul unor distribuitori ca și UPC, Virgin Media, și Telenet, reprezinta pentru Vodafone mai mult o necesitate decat dorința de expansiune și oferirea unor noi servicii, aceasta achiziție consolidand poziția operatorului pe piața.

Dupa cum și Bloomberg ne dezvaluie, Vodafone analizeaza in acest moment eventualele obstacole pe care le-ar putea intampina odata cu achiziția companiei Liberty Global. De asemenea, potrivit surselor citate de catre publicația online, pentru moment Vodafone nu a planuit nici o negociere formala cu Liberty Global in urmatoarea perioada.

In cazul in care Vodafone va decide impreuna cu investitorii sai ca este momentul pentru o astfel de achiziție, operatorul va preula operațiunile la nivel global desfașurate in aceste moment de catre cei de la Liberty Global, și astfel deveni un jucator important pe piața de cablu TV și internet, inclusiv in Romania.

Printre operatorii care au facut deja demersuri in scopul transformarii rețelei proprii intr-o rețea de tip all-IP se numara și Orange, companie ce a lansat serviciul Orange TV care este transmis prin tehnologia DTH (Direct-to-home) pe device-uri multiple: televizor, computer, tableta sau smartphone.

De asemenea, in aceasta categorie ii putem include și pe cei de la RDS&RCS, operator ce a pornit la drum ca distribuitor de servicii internet și cablu TV, și care in anul 2007 se lansa și pe piața de comunicații mobile din Romania prin intermediul Digi.Mobil.

Totodata, ii aducem in discuției și pe cei de la Telekom, grup ce dorește convertirea infrastructurii la o rețea All-IP pana in anul 2018. Așadar, din cate putem observa, mai toți operatorii de pe piața doresc oferirea unui pachet complet de servicii integrate pentru clienți, acestea reprezentand viitorul in comunicații. Daca achiziția propusa de Vodafone se va infaptui in perioada urmatoare ramane de vazut.




Ceilalti au citit si: