Publicat: Marti 31-Dec-2013 18:46:04 - Autor: Mobilissimo.ro - Afisat de: 3543 ori
Rezultatele au venit, plicul a fost desfacut si avem si un castigator al titlului de Telefonul Anului 2013 la Mobilissimo.ro. E vorba aici despre media realizata intre preferintele redactorilor Alex, Radu, Claudiu, Ervin si Emil. Sistemul e destul de simplu: un model clasat pe locul 1 primeste 10 puncte, locul 2 9 puncte, locul 3 8 puncte si tot asa... Hai sa vedem si mediile acum!
 
Mobilissimo Awards 2013: iata Telefonul anului 2013, dupa media redactorilor Mobilissimo!

Pe locul intai se afla HTC One, cu 46 de puncte, apreciat foarte mult de Ervin (care il și deține) si Emil, care i-au acordat locul 1. LG G2 a fost pus pe locul intai de Radu si Claudiu, iar Alex a ales Galaxy Note 3. Pe locul 2 se afla LG G2, la mustata de HTC One, cu 45 de puncte, deci pentru multi el poate fi considerat uzurpatorul lui HTC One, care ii poate fura tronul in orice clipa. Şi de ce nu ar face-o in conditiile in care a schimbat o conceptie veche de cand s-a inventat smartphone-ul: "butoanele fizice trebuie sa fie plasate lateral". LG a zis "nu!" si a castigat pariul.

HTC One nu mai are nevoie de nici o prezentare, el reusind imposibilul: sa fie un telefon metalic care sa scape complet de stigma "ai corp metalic esti clona iPhone". O astfel de acuzatie, ca si cea cu asemanarea fata de designul lui BlackBerry Z10 au persistat fix 2 saptamani pe web, pentru ca apoi sa ne maturizam si sa recunoastem in acest telefon un device original, atractiv si reusit.

Locul 3 ii apartine in acest an lui Samsung Galaxy Note 3, cu 40 de puncte, el fiind preferat de Alex, dupa cum am spus la titlul de telefonul anului. Pot spune ca se simte nevoia unui top 10 phableturi si poate la anul ne vom mobiliza si vom incropi unul separat. Sunt modele ca Xperia Z Ultra, ASUS FonePad Note FHD 7 sau Nokia Lumia 1520 care nu prea incap la telefoane, dar nici la tablete.

Foarte multi vad Galaxy S4 drept telefonul anului si totusi iata-l pe locul 4, cu 32 de puncte. Nu ma intelegeti gresit, nu este un telefon rau, iar daca nu se lansa LG G2, el ar fi fost mai sus in top. S4 e genul ala de telefon care e ca o inghetata cu prea multe cupe: are de toate pentru toti, dar e imposibil sa iti placa toate. Unii vor aprecia tona de gesturi, functii, aplicatii, S Health, barometru, termometru si alte "magii", in vreme ce pe altii ii vor lasa reci acestea.

LG Nexus 5 ocupa un loc onorabil 5, mai ales ca are in spate cam 2 luni de prezenta pe piata, ceea ce e OK. Defectele sale initiale l-au tras in jos, desi au fost remediate de Google destul de rapid prin actualizari, cel putin majoritatea problemelor. Cine ar fi crezut ca un iPhone se va afla pe locul 6 in top 10 telefoane Mobilissimo? Ei bine asta se intampla in 2013, iar iPhone 5s primeste 22 de puncte, adica mai putin de jumatate din cele acordate de redactori lui HTC One. Motivul? Cu un procesor 64 bit si un scanner de amprente nu se face primavara!

Nokia Lumia 1020 isi ia partea leului, partea fotografului din acest top, pe locul 7, cu 21 de puncte. Cat pe ce sa fure gloria lui iPhone 5s, la un punct distanta... Acest model este in continuare cel mai puternic cameraphone de pe piata si cu un asa CV nu poti lipsi din top 10. Allview X1 Soul, HTC One Mini si LG G Flex sunt jolly joker in acest top, ei putand fi inlocuiti cu multe alte modele propuse si de voi in comentarii si cunoscute si de noi.

Consider alegerea lor inspirata si locul in top meritat, deoarece One Mini are dotari de flagship, mai ales camera si difuzoarele, la un super pret, iar LG G Flex a deschis drumul pentru o directie de design total noua. Allview X1 Soul a adus pentru brandurile locale intrarea in epoca flagship si este la urma urmei un telefon bun, deci si el isi merita locul. Am observat ca in foarte multe comentarii la articolele Top 10 mentionati telefonul Sony Xperia Z1, care a sfarsit pe locul 11, cu 4 puncte.

Sa va spun un mic secret: Alex a luat contact cu acest device prin intermediul unic coleg de la emisiunea TVR cu care colaboreaza si trebuie sa aflati Z1 are buguri peste buguri, se reseteaza des, are ecranul spalacit si fotografiile sale nu arata deloc impresionant. Toate acestea sunt constatari ale unei persoane care e posesor de Xperia Z1 inca din septembrie! Nokia Lumia 520 a terminat pe locul 12 cu 2 puncte, dar acum ca Alex e posesorul acestui device si a ramas uimit de difuzorul sau, parca parca i-ar fi dat mai mult credit acestui telefon de 500 de lei.

HTC Butterfly S se afla pe 13 cu 2 puncte, iar Motorola Moto G, Goclever Insignia 5X si Oppo Find 5 au cate un punct. Poate merita si Nokia Lumia 1520 o mentiune, eventual si Motorola Moto X si poate si un telefon Evolio sau E-Boda, cine stie? O alternativa la media preferintelor noastre o reprezinta sondajul realizat pe Forum, in care VOI ati votat si decis Telefonul anului. Ați vazut destule similitudini cu topul nostru, ceea ce ne bucura.

HTC One e incoronat telefonul anului la Mobilissimo Awards 2013 si pornim catre 2014 cu motoarele turate la maxim! Cine credeti ca va triumfa la anul? iPhone 6, Galaxy S5 sau HTC M8?




Ceilalti au citit si: