Mobile adevertising-ul a crescut anul acesta. La moda va fi publicitatea pe site-urile adaptate pentru telefonul mobil.

Stiri Telefoane Advertising

Publicat: Vineri 26-Noi-2010 13:01:01 - Autor: Bujor Popa - Afisat de: 338 ori
Horatiu DimulescuHoratiu Dimulescu, manager in cadrul diviziei de mobile advertising a Vodafone Romania declara intr-un interviu acordat MONEY.ro ca piata de mobile advertising a crescut cu 50% in Romania. Dimulescu da exemplu o companie din industria auto, care anul acesta a investit 20 de mii de euro pentru o campanie de mobile advertising. O astfel de campanie include, pe langa clasicele mesaje MMS si SMS, bannere pe microsite-uri si publicitate de tip bill insert, prin intermediul careia utilizatorul de telefonie mobila primeste un mesaj promotional alaturi de factura la telefonul mobil.

O campanie de mobile advertising trebuie sa indeplineasca mai multe conditiitii pentru a fi eficienta. Criteriile dupa care publicul tinta poate fi targetat in cadrul publicitatii de mobile advertising sunt: varsta, genul, venitul potential, care se calculeaza in functie de valoarea facturii la telefonul mobil, localitatea, tipul de serviciu utilizat (MMS, Internet etc.) tipul telefonului, tipul de client (cartela sau abonament) geolocatie. Ca pondere, serviciile de publicitate prin intermediul SMS-urilor ocupa, ca si anul trecut, cea mai mare pondere dintre serviciile de mobile advertising ale Vodafone: aproximativ 70%, sustine Dimulescu.

Oficialul Vodafone mai adauga ca mesajele multimedia (MMS) au inregistrat in 2010 o crestere a ratei de raspuns de pana la 60%. Rata de raspunsuri la MMS-uri este de aproximativ 5%, la SMS-uri intre 2 si 4%, iar la bill insert de peste 5%.




Ceilalti au citit si: