Microsoft pregateste propriul SIM pentru terminalele Windows, permitand cumpararea de abonamente date si conectarea la web

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Vineri 08-Ian-2016 23:08:08 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 967 ori
Serviciul nu e pe baza de abonament propriu zis, nu cel celular clasic pe care il stim noi acum. Aparent o aplicatie aparuta recent in Windows Store ar oferi indicii in aceasta privinta, descrierea sa indicand ca permite conectarea la o retea de date mobile de incredere. Utilizatorul va face o singura plata si nu va fi apoi inscris la vreun abonament, ci va trebui doar sa se logheze cu contul Microsoft si atat pentru a beneficia de serviciu.
 
 Microsoft pregateste propriul SIM pentru terminalele Windows, permitând cumpararea de abonamente date si conectarea la web

Oferta e rezervata pentru anumite piete si va oferi trafic de date doar la nivel intern, fara roaming pentru inceput. Se pare ca MS va apela la serviciile unei companii numite Transatel, care a confirmat recent acest parteneriat. Transatel e un soi de operator mobil virtual international, care foloseste infrastructura altor mari provideri la nivel global.

Solutia SIM 901 a acestei firme suporta conectivitate 3G si 4G in zonele cele mai variate de pe glob. Şi Apple are o abordare similara cu ce pregateste Microsoft, oferind un SIM neasociat unui operator cu modelele iPad cellular, permitand utilizatorilor sa aleaga abonamente de la partenerii Apple. Aceste mutari ar putea schimba total peisajul telecom!




Ceilalti au citit si: