Microsoft pregateste lansarea extensiilor pentru browserul Edge din Windows 10, in cadrul viitoarei versiuni Insider; Publicul le va primi cu Redstone la vara

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Vineri 11-Mar-2016 16:08:36 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 890 ori

Cei din programul Insider primesc mereu cele mai noi functii si actualizari ale platformei Windows 10, in varianta Mobile sau desktop, iar azi aflam ca in curand ei vor primi si extensii in browserul Edge. Aceasta functie si alte noutati vor sosi intr-un build nou, care va debuta in preajma evenimentului BUILD ce are loc la final de luna.
  

Suportul pentru extensii in browserul Microsoft Edge e deja integrat in build-urile rs1_release, ce sunt disponibile la nivel intern pentru angajatii Microsoft. Vestea este buna pentru dezvoltatori care ar trebui sa aiba curand acces la aceste extensii si sa inceapa portarea celor de pe Chrome pe Edge. Pentru utilizatorii de rand aceste noutati vor sosi impreuna cu actualizarea Redstone in iunie, deci dezvoltatorii au 3 luni sa faca portarile.


 

Va fi interesant de vazut cum alege Microsoft sa livreze aceste extra-uri adaugate browserului sau. Va fi un magazin dedicat, sau o sectiune in Microsoft Store? Extensiile din Chrome au crescut mult in ultimii ani, ajungand de la tooluri de download video, la joculete Angry Birds, adblockere si chiar mecanisme pentru a ii schimba numele lui Donald Trump in stiri.

Cele mai interesant extensii din Edge ar trebui sa fie cele ce au legatura cu Cortana cumva.

Ceilalti au citit si: