Microsoft breveteaza un sistem de display 3D interactiv, bazat pe camere in stil Kinect (Video)

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Duminica 27-Apr-2014 17:25:01 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 316 ori
Biroul SUA de brevete si trademark-uri a publicat in aceasta luna un brevet Microsoft care ofera detalii despre un sistem de display-uri 3D interactive. Acesta implica si o camera de tip multi Kinect si ofera si un nou tip de UI cu aceasta ocazie.
 
Microsoft breveteaza un sistem de display 3D interactiv, bazat pe camere în stil Kinect (Video)

La ora actuala interactiunea cu Windows spre exemplu se face la nivel 2D, dar pe viitor interfata ar putea arata ca in clipul de mai jos. Am putea avea la dispozitie multiple straturi de imagine si vom castiga mai mult spatiu pe desktop. Inventia celor de la Microsoft mentioneaza si tehnologii si terminale speciale care permit implementarea unui display transparent, care permite randarea imaginilor 3D pe ecran.
 
Microsoft breveteaza un sistem de display 3D interactiv, bazat pe camere în stil Kinect (Video)

Ecranul transparent va include si un detector al miscarilor mainilor utilizatorilor, care va permite interactiunea cu obiecte virtuale tridimensionale. Mai este un drum lung de parcurs pana ce Kinect va evolua si va ajunge pe desktop, intr-o modalitate cu adevarat utila si comoda. Deocamdata inca ne obisnuim cu ideea de touch pe Windows 8 si banuiesc ca in Windows 9 si 10, conceptul principal va fi interactiunea prin gestica folosind camerele Kinect.
 




Ceilalti au citit si: