Mersul de zombie cu telefonul in mana, o problema in Japonia; Un operator local lanseaza un clip de awareness (Video)

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Duminica 20-Iul-2014 15:56:23 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 763 ori
Japonia a inceput sa aiba o problema cu smartphone-urile, dupa ce a fost una dintre tarile care a adoptat greu acest tip de device-uri. E vorba de faptul ca japonezii petrec prea mult timp pe smartphone si se poate crea haos din cauza "mersului de zombie", cu fata spre telefon, mai ales in intersectii.
 
Mersul de zombie cu telefonul în mâna, o problema în Japonia; Un operator local lanseaza un clip de awareness (Video)

Operatorul NTT DoCoMo a creat un clip de awareness, pe care il vedeti mai jos si care subliniaza pericolele neatentiei in timpul mersului. De la accidentele precum ciocnirea de o persoana sau accidentele rutiere, pana la ratarea unui autobuz , telefoanele smart pun multe probleme niponilor. Şi asta mai ales in Tokyo, un oras aglomerat, unde a fost emisa o avertizare cu privire la ciocniri in cea mai aglomerata intersectie din oras.

Acolo se intersecteaza 8 strazi si peste 1000 de persoane traverseaza in acelasi timp. Aflati ca in 2012 doar un sfert dintre japonezi foloseau smartphone-uri, restul fiind multumiti cu modele mai vechi, in special telefoane cu clapeta. Intre timp, procentajul a depasit 50% si urca rapid. Odata cu propagarea acestor device-uri, a aparut si "mersul smartphone", acela de zombie, pe care il puteti vedea si in Bucuresti la metrou foarte usor.

Studiile arata ca "mersul smartphone" limiteaza campul vizual la 5% si incetineste deplasarea. Daca japonezii din intersectia de mai sus nu ar fi fost atentionati de DoCoMo, operatorul estimeaza ca ar fi peste 400 de ciocniri la fiecare traversare. Cand vom invata sa punem telefonul jos in momentele importante?
 
Ceilalti au citit si: